Oci i cultura

Arriba la carta de quan tens 6 anys (potser la primera… i única a la vida!)

Canalla mirant llibres a Librerío de la Plata, juntament amb Cecília Picún / A.Z.

Cada octubre, i des de ja fa cinc anys, una carta especial arriba a la bústia dels nens i nenes que en aquell moment tinguin 6 anys. Enguany són els nascuts l’any 2014. I així successivament.

Es tracta de la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre, del Departament de Cultura de la Generalitat, que envia un xec-regal valorat en 13 euros per bescanviar a les llibreries adherides a la iniciativa. En edicions anteriors, a Sabadell s’han afegit Librerío de la Plata, Paes, Rutés, Macondo, Carrasco, Abacus i La Llar del Llibre.

El període per gastar el val va arrencar la setmana passada, 15 d’octubre, i acabarà el 30 de novembre. “És un moment molt bonic”, explica Cecília Picún, de LibreRío de la Plata, “perquè potser és la primera carta que reben a la seva vida”. I vist que la canalla d’avui dia ja ha crescut en un entorn totalment digital, en el qual el correu postal ha desaparegut en gran part (més enllà de factures i notificacions), potser és la primera i última carta física que reben. Sobretot si et regalen diners!

Però també és un moment especial “perquè el nen o la nena arriba i s’emporta un llibre que paga amb els seus propis diners”, afegeix la llibretera de Librerío de la Plata. A Sabadell, segons el padró municipal, són prop de 2.350 els infants que es poden acollir a la promoció.

A la primera edició, només el 39% de les famílies van arribar a bescanviar el val. Si alguna família veu que la carta no arriba, pot adreçar-se al correu [email protected].

Comentaris
To Top