Oci i cultura

Desenes d’actes culturals, obligats a cancel·lar-se a Sabadell

El cinema Saló Imperial tancarà les portes aquest vespre / LL.F / V.R.

El pitjor dels escenaris s’acaba de fer realitat per al sector de la cultura en viu: el seu tancament sine die, per motius de seguretat per la propagació de la Covid-19. La prohibició afecta especialment teatres, cinemes i concerts de música. Tots ells queden suspesos per un mínim de 2 setmanes. Els museus, galeries d’art i arxius històrics se salven de la crema, malgrat que només podran seguir obertes amb el 33% de l’aforament. Les biblioteques municipals es limitaran a permetre el préstec de llibres, però no hi podrà haver taules de lectura.

Aquesta prohibició de la cultura afecta de ple Sabadell, a les portes d’un cap de setmana que es tornava a preveure ple d’activitats. Destaca la suspensió de l’acte de presentació del Lleó de Sabadell, la nova figura de la cultura popular de la ciutat, que havia de tenir lloc dissabte a Ca l’Estruch i que ja havia exhaurit les entrades. També es cancel·la l’espectacle Poetes de cementiri, de la companyia Il·lús Teatre, que s’hauria celebrat a l’Acadèmia de Belles Arts.

Pel que fa a la música, hi havia previst el concert Cobla Jovenívola (dissabte, al pati del Museu d’Art), el d’Oest Strip (dissabte, al pati de la Casa Duran) i el de Brodas Bros (que hauria estat diumenge al pati de Ca l’Estruch). La prohibició de la Generalitat també obliga a cancel·lar la temporada teatral sabadellenca, que ja estava encetada al Teatre Sant Vicenç (amb l’obra musical No sé què vull ser), al Teatre del Sol (La Trampa) i al Teatre Arlequí (La Castanyera).

Cadires buides al pati del Museu d’Art. Així seguiran / LLUÍS FRANCO

També se suspèn la presentació del llibre Paraula de Jueu, de Martí Gironell, que havia de visitar La Llar del Llibre el dissabte al matí. En principi, la llibreria reprogramarà totes les visites d’escriptors que tenien previstes les dues primeres setmanes novembre, amb noms com Jordi Puigneró, Lluís Llach i Marta Orriols.

A banda d’aquestes activitats, la regidoria de Cultura prosseguia el novembre amb la seva programació de tardor. Com ara el festival de cinema Mecal, que hauria de tenir lloc a Ca l’Estruch. Per tant, els actes culturals prohibits s’eleven a desenes. A més, cal afegir-hi que tant els cinemes Saló Imperial com l’Eix Macià també hauran de romandre tancats.

Comentaris
To Top