Ciutat

La Serra d’en Camaró vol unir grans i joves amb una paella per a 300 persones

La Serra d’en Camaró fa un homenatge a la gent gran del barri aquest diumenge amb una paella popular i actuacions musicals. I és que la paella és especial: estarà elaborada per tots els veïns, una forma de teixir llaços entre grans i joves. “La intenció és que les gent gran i els més joves del barri s’uneixin, comparteixin i puguin gaudir d’una paella plegats”, exposa Obdulia Jiménez, una de les organitzadores de la festa.

I és que la participació és molt elevada: segons els darrers registres del cens municipal, a la Serra d’en Camaró hi viuen només 1.610 veïns –un dels més petits de Sabadell– i uns 300 assistiran a la paella: uns dos de cada deu veïns.

/ VÍCTOR CASTILLO

32 kg d’arròs

La paella està elaborada de 25 kg de aletes de pollastre, 12 kg de carn magra, 12 de costelles i 32 kg d’arròs. S’ha previst per a unes 300 persones i es cuinarà entre tots els veïns, amb l’ingredient estrella del mestre paeller Rafa Margós amb el seu brou de paella a la llenya. “Qui no remou la paella, prepara el sofregit, o els plats…”, asseguren. La implicació és total.

La majoria de productes del plat són de quilòmetre zero i impliquen el comerç de la ciutat. Els veïns de la Serra d’en Camaró han organitzat la festa de la gent gran aquest diumenge a les 14 h per a reunir centenars de persones al carrer i gaudir d’una jornada plegats. A partir de les 15 h hi haurà una actuació de duo musical per a amenitzar la tarda. També hi haurà sangria de 80 litres elaborada pels mateixos veïns i se sortejarà un pernil entre els assistents.

És un barri petit, però que recentment ha guanyat nous veïns: l’any passat s’inaugurava nou bloc de pisos de 52 habitatges que s’ha via alçat a la plaça de Magdalena Calonge. “Som pocs, però fomentem molt el veïnatge. Quan algú necessita res, aquí sempre troba qui li ajudi”, expressen els veïns organitzadors de la festa gastronòmica.

Comentaris
To Top