Ciutat

La Policia Municipal intervé una nau on vivien animals en condicions deplorables

Conills i gallines en instal·lacions higièniques i sanitàries deficients / D.S

Entre runa, ferros, plàstics, fustes i més deixalla, es van trobar gallines i conills vivint en un estat deplorable. La Policia Municipal de Sabadell, en col·laboració amb l’Ajuntament, va actuar en una nau on la persona que hi viu incomplia les condicions de benestar dels animals i les normes higiènic-sanitàries.

Es tracta d’una nau abandonada en un polígon industrial de Sabadell, on viu el que fins ara era amo dels animals. Després de comprovar les condicions en què vivien gallines i conills, els agents de policia en van retirar la pertinença.

Tant el Reglament de Tinença d’Animals municipal com el Decret de protecció dels animals de la Generalitat estableixen que “els animals són éssers vius dotats de sensibilitat física i psíquica, i també de moviment voluntari, els quals han de rebre el tracte que, atenent bàsicament les necessitats etològiques, en procuri el benestar”.

Nau abandonada on la policia va trobar els animals / D.S

Sobre la instal·lació per al manteniment d’animals, s’estableix que els propietaris d’animals “han de mantenir-los en bones condicions higienicosanitàries, de benestar i de seguretat, d’acord amb les característiques de cada espècie”. En aquest cas, conills i gallines.

Les infraccions lleus són sancionades amb una multa de 100 euros fins a 400 euros; les greus, amb una multa de 401 euros fins a 2.000 euros, i les molt greus, amb una multa de 2.001 euros fins a 20.000 euros.

Comentaris
To Top