Ciutat

Comença la poda de més de 7.000 arbres de Sabadell

Foto d'arxiu d'arbrat de la plaça d'Espanya / VICTÒRIA ROVIRA

El nou pla de poda de l’arbrat viari municipal, des d’aquest mes i fins a l’estiu vinent, actuarà en 7.043 arbres de la ciutat. S’eliminaran selectivament branques mortes; amb risc de caiguda; que afectin vianants, senyalització viària o el trànsit; s’adequaran arbres a les necessitats d’ús i a l’espai on s’han de desenvolupar; i se’n restauraran formes anòmales. L’Ajuntament ja ha posat data de les actuacions per districtes i carrers.

En el cas de l’arbrat viari, la majoria de vegades la poda es fa amb fins sanitaris, de seguretat i per la situació dels arbres. En els exemplars més joves, la poda serveix per regular la seva estructura o per donar-los una forma determinada.

La poda es pot fer durant tot l’any. El cas és que hi ha unes determinades operacions que només es poden fer quan l’arbre està verd, com ara l’eliminació de forts rebrots.

Paral·lelament, a la ciutat, el principal risc de caiguda dels arbres és a causa de podriments interns o externs de l’exemplar que bàsicament venen provocats per impactes de cotxes i ferides de gran poda. Per aquest motiu tampoc és recomanable fer podes intenses.

Els beneficis dels arbres a les ciutats van des del vessant psicològic fins a l’ambiental: aporten riquesa ecològica i afavoreixen corredors biològics, creen microclimes agradables, fan ombra a l’estiu, filtren i fixen elements contaminants, donen identitat a l’espai on es troben, harmonitzen espais públics i en disminueixen el soroll.

Comentaris
To Top