ESPORTS

L’altre protagonista a Las Gaunas

Ignasi Salafranca, donant indicacions el passat diuemnge davant el Màlaga / LL. FRANCO

Era qüestió de setmanes que l’analista del Centre d’Esports Sabadell, Ignasi Salafranca, hagués de desenvolupar les tasques de primer entrenador. Davant l’absència per sanció d’Antonio Hidalgo –finalment li ha caigut un partit– i la impossibilitat de poder comptar amb Juvenal Edjogo-Owono a la banqueta per una qüestió burocràtica, aquest jove barceloní serà l’altre gran protagonista aquest diumenge a Las Gaunas.

Graduat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull després de formar-se a l’Escola Pia de Sarrià, des de ben jove ha recorregut infinit de camps de futbol com a entrenador de categories base amb el Sant Gabriel, Vila Olímpica, Pubilla Cases o els mateixos escolapis de Sarrià. Els que el coneixen coincideixen a assegurar que és un malalt del futbol i un gran analista, que destaca per la seva capacitat de llegir, en temps real, què proposa el rival i què cal fer neutralitzar-lo i/o posar-lo en dificultats.

El vincle amb el Centre d’Esports neix fa tres anys, quan de la mà de l’aleshores tècnic del filial, Pablo Becerril, decideix acompanyar-lo en aquesta aventura a la Segona Catalana. Coses del destí, la necessitat d’un analista al primer equip coincidint amb l’arribada d’Antonio Hidalgo va obrir-li les portes de bat a bat del primer equip –i per molts anys hi continuï veient els resultats–. De caràcter introvertit, però d’humor fi, no li agrada centrar l’atenció i prefereix treballar de portes endins. Allà on ell pot defensar-se o atacar, en el bon sentit de la paraula, per dotar de totes les eines, en aquest cas, a Antonio Hidalgo.

Capaç d’estar-se despert més hores que les que té un rellotge, com va succeir durant el play-off a Màlaga, demostra un esperit de treball totalment vocacional, té una certa simpatia amb l’estil de joc i de veure el futbol del tècnic portuguès José Mourinho, o per fer-ho més proper, José Bordalás, del Getafe, en seria un bon exemple. Un vincle, qui sap si llaurat durant els anys i anys que ha hagut de protegir-se, davant els equips grans mentre entrenava al futbol base. Diumenge en tindrem un petit tast.

Comentaris
To Top