Oci i cultura

En la Jerusalem sabadellenca

Una escena de 'Jerusalem' / DS

Núria Llunell ha estat nominada a Millor Caracterització als Premis Butaca per Jerusalem. Molts aficionats l’han considerat l’obra de l’any. Teatre Romea, temporada a Madrid, el Festival Grec en l’estiu barceloní… Sabadell no es quedava al marge, ja que l’obra havia de recalar al Teatre Principal a l’abril, però va ser víctima del confinament.

Tanmateix, els Premis Butaca l’acaben de coronar com l’obra amb més nominacions: 8. Entre elles, la de Millor Caracterització, en la figura de Núria Llunell. La sabadellenca ha treballat el maquillatge, la perruqueria i alguns efectes especials (com una escena de sang) per a Jerusalem. “Tan de bo es pugui reprogramar les actuacions de la gira pel 2021”, explica Llunell, alegre pel fet d’haver estat triada. 

La sabadellenca Núria Llunell / DS

Val a dir que són uns premis ben coneguts per ella: Ha estat nominada en altres 5 ocasions, guanyant finalment en una de les ocasions (per l’obra Doña Rosita, muntatge dirigit per Joan Ollé al TNC).  

Llunell competirà amb Helena Fenoy i Marta Ferrer (La tienda de los horrores) i Eva Fernández (La Rambla de les floristes). Aquesta segona obra està protagonitzada per la terrassenca Rosa Boladeras (actual regidoria de Cultura del consistori egarenc) qui està nominada com a millor actriu. La Rambla de les floristes, de fet, assoleix 7 nominacions i és candidata a desbaratar una possible nit triomfant de Jerusalem. En l’àmbit masculí, l’actor de Matadepera Pere Arquillué també perseguirà un Butaca a millor interpretació. 

Ara s’obren les votacions al web premisbutaca.cat (fins al 9 de desembre).

Comentaris
To Top