Ciutat

Salut comença a fer tests de coronavirus al centre cívic de la Creu Alta

El Departament de Salut ha habilitat el centre cívic de la Creu Alta – Cal Balsach per fer tests de coronavirus a contactes asimptomàtics estrets de casos positius de tot Sabadell. S’hi faran proves PCR i tests ràpids d’antígens, però només es faran a aquelles persones que rebin la indicació des del seu CAP i tinguin cita per anar-hi. Fins ara els contactes estrets asimptomàtics es feien la prova al CAP Sant Fèlix, que ara quedarà alliberat d’aquesta tasca.

Amb aquesta mesura, Salut vol ampliar la detecció de casos entre la població per poder tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. Les proves a les persones que tinguin símptomes es continuaran fent als respectius centres d’atenció primària.

L’Ajuntament ha cedit el nou punt de detecció i l’Institut Català de la Salut (ICS) l’ha estat revisat “per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol”, tal com indica en un comunicat.

Fins ara a Sabadell s’han fet dos cribratges massius fora dels centres. Van ser a l’agost als barris de les Termes i Campoamor i a Ca n’Oriac. En el primer cas, es van fer 3.222 proves PCR amb 51 positius (1,6%) i en el segon 1.230 PCR, de les quals 20 (1,6%) van donar positiu.

Des de l’1 de març i fins avui, Salut ha fet a Sabadell 96.575 proves PCR i 5.572 tests ràpids d’antígens, amb un percentatge de casos positius en total del 8,35%.

Comentaris
To Top