DS MOTOR

Setge als infractors, noves mesures per reduir el nombre d’accidents

L’ús del mòbil serà penat amb sis punts, el doble dels actuals
L’ús del mòbil serà penat amb sis punts, el doble dels actuals / CEDIDA

El govern espanyol ha aprovat un paquet de reformes per modificar el límit de velocitat de circulació dins de la ciutat. L’executiu ha donat llum verda a un decret per rebaixar a 30 km/h el límit de velocitat en tots els carrers d’un únic carril per sentit de circulació dins de les ciutats, mentre que la limitació serà de 20 km/h a les vies que no hi hagi diferència d’alçada entre calçada i vorera. A les vies urbanes de dos o més carrils per sentit el límit serà de 50 km/h. Tanmateix, s’ha decidit suprimir la possibilitat de sobrepassar en 20 km/h la velocitat permesa al moment d’avançar en totes les carreteres convencionals. Aquests canvis s’aplicaran sis mesos després de ser publicats al BOE.

D’altra banda, l’executiu de Pedro Sánchez també ha modificat el sistema de punts del carnet de conduir, i l’ús del mòbil durant la conducció serà penada amb sis punts menys, el doble dels actuals.

També s’inclou com a infracció greu portar al vehicle mecanismes de detecció de radars, que suposarà una sanció de 500 euros i la pèrdua de tres punts.

Per últim, s’ha aprovat un avantprojecte de llei per reformar el text refós de la llei sobre trànsit per poder modificar el sistema de punts i les sancions. A partir d’ara, la no utilització de cinturó, casc o elements de retenció infantil passaran de 3 a 4 punts, i s’afegeix a la sanció el fet de fer-ne un ús incorrecte.

Comentaris
To Top