ESPORTS

El Fuenlabrada serà un examen dur per a un Sabadell que pot sortir del descens

Els arlequinats, sense Grego Sierra, necessiten recuperar el gust de la victòria / Lluís Franco

Examen de nivell. El Fuenlabrada, en la seva primera visita oficial a la Nova Creu Alta, suposarà aquest dissabte (16 h) una autèntica prova de foc per calibrar les possibilitats d’un Sabadell que té l’opció de sortir de la zona de descens en aquesta jornada en funció dels resultats dels seus rivals directes. Això sí, és imprescindible recuperar el sabor a la victòria davant un rival que només ha perdut dues vegades en aquesta lliga -és el rei de l’empat amb 8 igualades- i que destaca pel seu potencial físic i golejador. Amb 16 gols, és el tercer equip més realitzador després de l’Espanyol i Cartagena i Antonio Hidalgo destacava un fet prou important: “és el que més xuta a porteria de la categoria”. A la Creu Alta, però, no tindrà el seu màxim golejador, Sekou Gassama, conegut com la ‘pantera’, per lesió. És un dels sis jugadors del Fuenlabrada d’origen africà encara que gairebé tots tenen passaport francès o espanyol.

Per al tècnic arlequinat una clau determinant serà mantenir “una altíssima concentració per contrarestar el joc físic del rival i l’u contra u, una de les facetes que millor saben fer”. Tindrà la baixa d’un fix a l’onze com és Grego Sierra, titular en totes les jornades. La vermella a El Molinón li ha sortit cara: 2 partits de sanció. El Sabadell ha anunciat al·legacions, però tot fa pensar que es perdrà els duels contra Fuenlabrada i Tenerife i això provocarà canvis obligats a l’eix defensiu. Aleix Coch, després de la seva segona paternitat, és qui té més opcions de tornar. D’altra banda, Hidalgo sembla ferm en la seva intenció de continuar amb les rotacions. “Necessitem jugar amb els que estiguin al cent per cent en l’aspecte físic i mental”, ha subratllat en la prèvia. El duel serà dirigit pel col·legiat Luis Mario Milla Alvéndiz, del Comitè andalús.

Calendari definit

La Lliga de Futbol Professional ha fet oficial el que tothom ja tenia coll avall: el Sabadell-Alcorcón, suspès el seu dia pels polèmics casos positius del conjunt madrileny que després van resultar falsos, es jugarà el dimecres 9 de desembre a les 7 de la tarda. Per tant, el conjunt arlequinat ja sap que haurà d’afrontar 2 partits per setmana d’aquí fins a l’aturada nadalenca. Obre el foc aquest dissabte contra el Fuenlabrada i el dijous 3 de desembre jugarà a l’Heliodoro Rodríguez un duel directe contra el Tenerife. El diumenge 6 (20.30 h) a la Nova Creu Alta davant l’Oviedo.

La setmana següent, el citat Sabadell-Alcorcón el dimecres i el desplaçament a Cartagena de diumenge 13 (20.30 h) per posar la cirereta amb el duel de Copa del Rei contra el CD IbizaPitiusas (previst en principi pel dimecres 16, encara sense horari) i un transcendental Sabadell-Castelló a l’Estadi creualtenc el dissabte 19 (16 h). La lliga tornarà el cap de setmana del 3 de gener del 2021 amb un Girona-Sabadell.

Públic als estadis?

En tots aquests últims partits de l’any segur que no hi haurà públic, però la situació podria començar a canviar amb l’entrada en el 2021. Almenys, això va insinuar el president de la LFP, Javier Tebas, en una entrevista aquesta setmana concedida a World Football Summit. Parla del possible retorn dels aficionats als estadis amb aforaments del 15/20 per cent o unes 3.000 persones, sempre en funció de la situació sanitària i la decisió del Consejo Superior de Deportes. De moment, sembla més una intenció que una probable realitat, però el Centre d’Esports té preparat l’informe del protocol per la tornada del públic que va sol·licitar la LFP fa unes setmanes a tots els clubs de Primera i Segona A.

Comentaris
To Top