Ciutat

El ple nomena els membres del nou Consell d’Acció Social

Una trentena d’entitats de Sabadell incidiran en les polítiques d’acció social. El ple municipal de Sabadell ha nomenat els membres del Consell d’Acció Social, un nou organisme que es convertirà en un espai de participació i permetrà realitzar un treball conjunt amb les entitats d’acció social. “Es tracta de fomentar la participació de les entitats del tercer sector en les polítiques públiques”, s’ha compromés el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés.

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernández, ha recordat que va ser el quadripartit qui va engegar els motors “perquè el consell fos una realitat” i ha demanat que no es converteixi en un Consell a l’ús, sinó que “intervingui en la política social de la ciutat”. Davant de les al·legacions d’ERC, Cortés ha assegurat que el govern assumeix aquest Consell com un espai de participació que marqui el pla d’acció social. I ha etzibat: “Sigui com sigui, el Consell s’ha fet realitat durant aquest mandat”.

La proposta de composició que s’ha portat al plenari ha estat aprovada per unanimitat. Presidit per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el nou Consell d’Acció Social l’integraran el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, la síndica municipal de greuges, Eva Abellan, representants dels grups municipals, tècnics de la Corporació i representants d’entitats socials de Sabadell. També en formaran part sindicats, cossos policials, la Federació d’Associacions de Veïns i empreses de serveis relacionades amb l’àmbit social.

Segons assegurava l’Ajuntament de Sabadell en un comunicat, el Consell d’Acció Social consolidarà Sabadell com a laboratori i referent en polítiques d’inclusió i intervenció social. Un cop aprovada la composició de l’organisme, la sessió inaugural del Consell tindrà lloc el 16 de desembre.

Comentaris
To Top