Ciutat

La Crida exigeix al Govern de Farrés que planifiqui polítiques d’habitatge a Sabadell

Anna Lara, regidora de la Crida / LL. FRANCO

La Crida reclama al Govern de Marta Farrés que planifiqui a mitjà i llarg termini polítiques d’habitatge que no siguin “quelcom més que pedaços”. És per això que posa a sobre la taula la necessitat que l’Ajuntament recuperi l’anomenat Pla Local d’Habitatge, el qual reivindica com una de les eines municipals més importants per teixir una planificació sòlida en aquesta matèria. El grup municipal encara considera més imprescindible rescatar-lo en aquests moments, en què la pandèmia, tal com sosté la regidora Nani Valero, “ha agreujat una situació d’emergència residencial que ja abans era extremadament preocupant”.

El Pla Local d’Habitatge va ser aprovat fa un any i 10 mesos, en el Ple Municipal del mes de febrer de 2019, moment en què la Crida governava. Després, s’haurien d’haver valorat les al·legacions presentades, acompanyades d’un informe tècnic, per tornar a sotmetre el document a votació. Però, amb el canvi de Govern a la ciutat, el Pla Local d’Habitatge no s’ha tornat a presentar al Ple Municipal. La Crida denuncia que l’executiu de Farrés “l’està bloquejant deliberadament”.

Anna Lara, regidora de la Crida, sosté que el Pla Local d’Habitatge es va començar a elaborar una mica abans de la meitat del mandat i s’hi va treballar durant dos anys des de l’equip polític i tècnic de la regidoria d’habitatge, amb un ampli suport social: “Més de 1.200 persones van realitzar l’enquesta i es van realitzar nombroses taules amb entitats, grups municipals i ciutadanes de Sabadell per definir les prioritats de la ciutat en matèria d’habitatge”, afirma. Tanmateix, durant el mandat de la Crida, no es va arribar a estrenar cap nova oferta de pisos públics.

“El govern està privant a la ciutat de beneficiar-se de les importants mesures que estan recollides en aquest pla sense proposar un projecte propi”, denuncia Lara, qui reconeix que l’Ajuntament està realitzant, “de forma aïllada” però no en conjunt, algunes de les actuacions previstes del Pla. Cita les promocions d’habitatges del carrer de Francesc Layret i Barcelona: “Estan portant a terme només allò que vam deixar preparat, però sense la planificació que ho acompanyava”, sosté.

La resposta del Govern

El regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, en matèria de planificació, argumenta que “el context ha canviat” des que es va presentar el Pla Local d’Habitatge. Alhora, afirma que per llei estan obligats a concertar amb la Generalitat les polítiques d’habitatge: “Des de la regidoria d’Habitatge estem treballant a definir el procés que ens ha de permetre fer convergir i encaixar aquests dos aspectes”.

Comentaris
To Top