Ciutat

Només un 1% dels testos intensius a Sabadell, positius

Els cribratges intensius a Sabadell de la setmana passada van detectar 16 nous casos asintomàtics

 El cribratge s'està realitzant al Cívic Rogelio Soto / D.S.

16 casos de 1775 testos. Segons les dades que va fer públiques ahir el Departament de Salut, els cribratges intensius que es van realitzar la setmana passada a Sabadell han detectat 16 casos asintomàtics, només un 1% dels sabadellencs que van sotmetre’s a les proves PCR. Nou casos es van detectar a Ca n’Amiguet, sis a Can Puiggener, i un a Torre-romeu. Al barri del Poblenou de la Salut, de les 132 proves que es van realitzar no es va detectar cap cas de coronavirus.

A la Regió Metropolitana Nord es van fer un total de 19.713 proves i es van detectar 135 casos positius. Terrassa és el municipi on més positius es van registrar, amb un total de 50, 47 dels quals al barri de Ca n’Anglada i tres més a Can Parellada. El segueix Badalona, amb 23 casos a Sant Roc, i Santa Coloma de Gramenet, amb vint a Fondo.

Ara, al sud de Sabadell

“Em faig les proves per decidir si em reuneixo amb la meva àvia o no”, explica en Pepe García. És un jove de 20 anys del sud de Sabadell que avui s’ha personat al Centre Cívic Rogelio Soto de Campoamor per sotmetre’s a una prova ràpida de detecció de la Covid-19. Amb la targeta sanitària (TSI) en mà i sense haver de fer gaires cues, entra al centre cívic, on s’ha desplegat un dispositiu de sanitaris per detectar possibles casos asintomàtics de coronavirus.

“És un degoteig constant, però no s’han generat grans cues”, explica el personal que controla l’accés al casal. Al menys, durant el primer dia no ha hagut un boom de participació. “Té cap símptoma?”, pregunten els sanitaris als assistents. Si la resposta és negativa, els recorden que preparin la seva TSI. I si presenten cap símptoma, els redirigeixen al CAP. “Aquí només rebem pacients asintomàtics”, recorden.

Des d’avui i fins a l’11 de desembre s’estan fent proves per detectar la Covid a la població de més de 16 anys que té com a referència el Centre d’Atenció Primària Sud, principalment dels barris d’Espronceda i Campoamor, per frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Com a novetat, s’estan fent testos d’antígens ràpids. El cribratge s’està realitzant al Cívic Rogelio Soto, al carrer de Campoamor, 93-94. L’horari és de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h.

“A partir dels resultats, decidiré si fem dinar de Nadal o no”, explica la Maria L.O., una veïna que espera el seu torn per realitzar-se la prova. Les autoritats sanitàries, però, desaconsellen l’ús de les proves ràpides com a passaport pels dinars familiar durant les festes. Fins i tot quan el resultat és negatiu, hi ha risc de contagi: bé sigui per falsos negatius o perquè la prova s’hagi realitzat durant el període d’incubació del virus i, per tant, sigui indetectable.

Comentaris
To Top