Ciutat

El pont de la Puríssima dinamitza les compres de Nadal a Sabadell

SABADELL COMERÇ COMPRES NADAL
Els comerços de Sabadell continuen garantint les mesures de seguretat als seus establiments / ÓSCAR ROJAS

L’obertura de comerços durant el pont de la Puríssima ha estat “tot un encert”. Així ho asseguren associacions de comerciants de Sabadell, que han tancat el pont amb una sensació “molt satisfactòria” per al comerç. “Parlem d’entre un 30% i un 40% més d’activitat respecte d’un cap de setmana corrent”, ha explicat Josep Balasch, president de l’Eix Comerç Creu. 

Comparteixen l’eufòria des de Sabadell Comerç Centre. El seu gerent, Jordi Obradors, assegura que ha estat un pont “de molta activitat” en què la lliure mobilitat dins de Catalunya s’ha fet notar a Sabadell. “Hem fet comarca”, sosté Obradors. Malgrat que encara no es disposen de valors quantitatius, el gerent ha subratllat el valor qualitatiu de la resposta que ha tingut la clientela després d’uns mesos “molt foscos” per al comerç .

Sabadell va demanar canviar el 6 pel 8 de desembre com a primer festiu d’obertura comercial de la campanya de Nadal, segons va confirmar el Departament d’Empresa i Coneixement. Amb aquest canvi, que no estava previst a la ciutat, els establiments van poder rebre clients de tota la comarca. “Era l’estratègia més intel·ligent, ha estat un impuls molt necessari al comerç local, Sabadell és ciutat de referència comarcal”, assegura el gerent de Sabadell Comerç Centre. En aquest sentit, Balasch considera que les campanyes de suport al petit local de la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell “han estat molt efectives” i assenyala que aquest any s’ha viscut un canvi de tendència: “Hem percebut que s’han avançat les compres de Nadal”, diu.

I, sobretot, ha permès rebre la clientela que no pot tenir durant els caps de setmana a causa de l’encara vigent confinament municipal. Els festius autoritzats de la campanya de Nadal per als municipis que han sol·licitat canviar de dia, com és el cas de Sabadell, seran el 8, el 13 i el 20 de desembre i el 3 i el 10 de gener del 2021.

Garantir les mesures

La satisfacció s’ha estès de punta a punta de la ciutat. Malgrat que hi ha comerços de Ca n’Oriac que van decidir no obrir durant el festiu, hi ha hagut “molt moviment als carrers”, considera el president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello. Botiguers de l’avinguda de Matadepera diuen que “es va animar molt” i han detectat més afluència respecte d’un cap de setmana convencional, especialment el matí de dimarts.

Els comerços continuen garantint les mesures de seguretat i l’aforament, que s’ha complert rigorosament. “No ens podem arriscar a un nou tancament i estem compromesos amb la salut pública”, coincideixen les associacions comerciants. En aquest sentit, l’aforament a l’interior de les botigues continua limitat a un 30% del total. Per això, es podien veure llargues cues –amb la corresponent distància de seguretat– a les portes dels comerços.

Comentaris
To Top