Publicitat
Diners

1.400 adhesions al pla de reestructuració del Banc Sabadell només el primer dia

Banc Sabadell
/ V.R.

Al voltant de 1.400 empleats del Banc Sabadell s’han adherit al pla de reestructuració del Banc que havia de donar sortida a 1.800 treballadors amb prejubilacions i jubilacions anticipades. Segons fonts de l’entitat presidida per Josep Oliu, aquestes sol·licituds voluntàries es van presentar dijous passat, el primer dia de l’inici del procés. 

Després d’aquesta arrencada, quedaran només 400 sortides voluntàries per arribar a l’objectiu acordat entre l’entitat i els sindicats. Previsiblement, aquests treballadors sortirien del banc de forma voluntària el primer trimestre del 2021. A l’acord, ratificat el passat 1 de desembre, el Banc Sabadell inclou prejubilacions amb el 75% del salari anual fins als 63 anys, amb un màxim de 280.000 euros per als nascuts entre 1958 i 1961, i de 300.000 euros per als nascuts entre 1962 i 1964.

Davant la incertesa del marc laboral, el banc es compromet a cobrir un any del pagament a Seguretat Social en cas que es retardi la primera edat de jubilació anticipada, ara en els 63 anys.

Així mateix, als qui es jubilin anticipadament a partir dels 63 anys els ofereix el 10% (per a nascuts abans del 1956) o el 20% (per a nascuts entre 1956 i 1957) del salari anual.

Les baixes incentivades

Malgrat que a hores d’ara sembla poc probable, en cas que el pròxim 18 de desembre no s’hagin cobert les 1.800 places, el Banc Sabadell obrirà un període d’adhesió per al pla de baixes incentivades, la indemnització de les quals ascendeix a 35 dies per any treballat i un màxim de dues anualitats. 

Tots dos períodes d’adhesió s’acabaran el 23 de desembre i el banc comunicarà la resolució abans del 15 de gener.

Publicitat
Comentaris
To Top