Diners

El Banc Sabadell prepara el relleu de Jaume Guardiola

El conseller delegat del banc, Jaume Guardiola / CEDIDA

El Banc Sabadell està preparant el relleu del seu conseller delegat, Jaume Guardiola –que es jubilarà– per César González-Bueno, actual conseller de TSB, la filial britànica del grup, i exprimer directiu d’ING Espanya i Novagalicia.

Segons avança Bloomberg, el relleu podria anunciar-se aquesta mateixa setmana, tot i que fonts del banc han afirmat que no faran comentaris al respecte.

El Banc Sabadell estaria preparant una reorganització de la seva estructura directiva després de la ruptura de les negociacions de fusió amb BBVA a causa de desacords econòmics i de la seva decisió de seguir endavant en solitari.

Guardiola va ser nomenat conseller delegat del Sabadell al setembre de 2007, i des de llavors ha format tàndem al capdavant d’aquest banc amb Josep Oliu.

Nascut a Barcelona el 1957, Guardiola atresora una important experiència bancària, ja que el 1995 va ser nomenat director general de Banca Catalana, l’any 2000 es va incorporar al BBVA per dirigir la seva filial a Puerto Rico i després va assumir la vicepresidència executiva i la gerència general de Banco Francés, a l’Argentina.

Després d’ocupar llocs de responsabilitat en el mexicà BBVA Bancomer i ser membre del comitè de direcció del BBVA, el desembre del 2006 va ser nomenat director general de Negoci per a Espanya i Portugal del BBVA, i Oliu el va fitxar procedent d’aquest banc per ser el primer executiu del Sabadell, cobrint així la baixa de Joan Maria Nin, que havia fitxat per La Caixa.

El seu substitut al capdavant del Sabadell seria César González-Bueno, un directiu amb àmplia experiència en el sector financer que és actualment conseller de la divisió britànica del Sabadell, TSB.

González-Bueno va ser conseller delegat d’ING Espanya entre 2017 i 2019, encara que abans ja havia estat directiu de l’entitat i va llançar la marca del banc holandès en el mercat espanyol a la fi dels 90.

També ha ocupat càrrecs de responsabilitat en altres entitats, com el de conseller delegat de GulfBank of Kuwait i de Novagalicia Banc.

El que serà nou conseller delegat del Sabadell va ser triat pel fons d’inversió Oaktree per a dirigir la companyia promotora Victoria Management, que va sorgir de l’adquisició al Sabadell de Solvia Desenvolupaments Immobiliaris.

Entre altres títols, González-Bueno té una doble llicenciatura en Dret i Administració d’Empreses per ICADE (Universidad Pontifícia de Comillas) i un màster en Administració d’Empreses (MBA) per la Universitat de Yale (EUA).

Comentaris
To Top