Triple derrota sabadellenca en la jornada d’handbol estatal

La porteria gracienca va ser foradada 34 vegades pel Poble Nou / Lluís Franco

Nova desfeta de l’handbol sabadellenc de categoria nacional. L’OAR Gràcia masculí va confirmar la seva mala ratxa davant un Poble Nou en un moment dolç. El partit es va trencar ben aviat, ja que al conjunt barceloní li va sortir tot el que intentava i va agrair tot el que el Gràcia li facilitava. Els verd-i-blancs, en canvi, van començar fent una altra demostració de la irregularitat que els acompanya en cada jornada. El 5-11 al minut 13 era una bona mostra del que succeïa en el terreny de joc.

Remar a contracorrent per mirar d’atrapar un rival que mantenia un alt nivell no semblava empresa fàcil. El conjunt de Gerard Gomis s’hi va esmerçar, però d’entrada només va poder reduir dos gols a la diferència abans de la mitja part (15-19). Al segon temps, cada intent per acostar-s’hi va tenir rèplica i així el marcador es va mostrar fidel al Poble Nou, que nova cedir per encarar els minuts finals amb un avantatge significatiu (26-31). El parcial 4-1 (30-32) va proporcionar encara un marge d’esperança al Gràcia. De fet, va gaudir d’una ocasió d’or, frustrada pel porter visitant, de posar-se a un quan faltaven 2 minuts. La defensa pressionant a la desesperada no va fer cap efecte i el Poble Nou, amb els darrers encerts d’Antoni López i Joan Cornella, va enllestir la feina (30-34).

La irregularitat també va condemnar el Creu Alta Sabadell Handbol en el seu partit davant l’experimentat Sant Esteve Palautordera (27-31). Els arlequinats van ser capaços de remuntar un advers 7-11 per arribar al descans amb avantatge en el marcador (17-15). Semblaven estar en el bon camí per aconseguir la seva segona victòria de la temporada, però un fatídic parcial de 0-7 en el primer tram de la segona meitat (del 18-18 al 18-25) va deixar sense opcions al conjunt de Sergi Cifré, que cada vegada té més complicada la permanència. L’esperança és que competeix bé durant molts minuts i haurà de resoldre les eternes desconnexions que li costen molt car.

Meritori partit del femení

El Gràcia va estar en disposició de tornar amb un resultat positiu del llarg desplaçament a Elda, però li va faltar l’encert necessari a l’hora de la veritat. Contra un rival que possiblement es trobarà en la zona alta quan recuperi els 4 partits ajornats, el conjunt verd-i-blanc va oferir una actuació meritòria, amb l’excel·lent paper d’Olga Pena a la porteria, i l’aportació de les 5 juvenils amb què compta Carol Carmona. Sense Hatou Habby i Sandra Tomàs, dos puntals en el sistema defensiu, les jugadores gracienques van fer pinya per minimitzar les absències.

Les pèrdues de possessió van ser un hàndicap a lamentar per al Gràcia, que es va trobar amb un rotund 6-1 en contra al minut 10. El temps mort va donar pas a la millora i a un resultat menys preocupant al descans (13-10). La reacció es va completar al minut 23 de la segona part quan Marina Tomàs va establir el 19-19. Fins al final, l’Elda va jugar amb més serenor mentre que al Gràcia li va faltar paciència per generar oportunitats. Un 7 metres no transformat tampoc no va ajudar i el partit es va decidir amb el parcial 5-1 (24-20). Després de vacances el Gràcia avançarà la tornada, ja que el 10 de gener jugarà contra La Roca el partit que es va ajornar.