Oci i cultura

La deportació als camps nazis, al cel·luloide

Detall d'una paca stolpersteine a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

En el marc del IV Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis, els cinemes Saló Imperial han programat un cicle de projeccions audiovisuals al voltant de l’exili dels republicans espanyols i la deportació als camps de concentració i extermini nazis.

Totes les sessions tindran lloc a les 18 h i es preveu l’assistència de personalitats lligades a la realització de cada pel·lícula per poder-ne fer un col·loqui posterior.

Dimarts 19: ‘Josep’

El dia 19 de gener es projectarà el film d’animació Josep, dirigit pel dibuixant francès Aurel, que narra el periple del Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco i que, després d’anar a l’exili el 1939, passa per diferents camps de concentració. El film es va mostrar al prestigiós festival de Cannes i es va estrenar als circuits comercials francesos amb èxit. Presentarà la sessió l’actor Sergi López, que dona veu a Josep Bartolí en aquest film.

Dimarts 26: ‘Els oblidats de la línia Maginot’

El 26 de gener serà el torn del documental Els oblidats de la línia Maginot, dirigit per Enric Canals. Supervivents, familiars i historiadors narren la història dels 60.000 republicans espanyols que van treballar en la construcció de la línia Maginot, la barrera de forts subterranis que defensava França d’Alemanya a la Segona Guerra Mundial. Comptarem amb la presència de Josep Maria Ràfols, guionista del film.

Dimarts 23 de febrer: ‘El retratista’

Per últim, el dia 23 de febrer s’exhibirà el documental El retratista, d’Alberto Bougleux, que narra la història del mestre català Antoni Benaiges, els seus sorprenents mètodes pedagògics durant al període republicà a una escola rural de la província de Burgos, i el seu assassinat al començament de la Guerra Civil, que no va poder però eliminar el seu llegat pedagògic, que reapareixerà de manera inesperada 75 anys després més enllà de l’Oceà Atlàntic. Presentaran el film Alberto Bougleux, director, i Sergi Bernal, guionista.

* Cal reservar entrada escrivint a [email protected] o trucant al 93 745 19 53

Comentaris
To Top