DS MOTOR

Més car a Barcelona

Punt de càrrega pública a l’Eix Macià
Punt de càrrega pública a l’Eix Macià / LL. FRANCO

Des del dilluns passat, circular per Barcelona amb un cotxe elèctric serà més car. El motiu d’aquest augment es deu a l’entrada en vigor de la taxa per utilitzar la xarxa de punts públics de càrrega, convertint-se així en la primera població de Catalunya que començarà a cobrar als propietaris de cotxes i motos elèctriques i híbrids endollables.

Indignació a la patronal del motor

La Federació Catalana d’Automoció (Fecavem) i el Gremi del Motor van mostrar la seva “indignació” per la mesura adoptada per l’Ajuntament de Barcelona de cobrar les recàrregues dels cotxes elèctrics. Les dues entitats consideren aquest mètode de transport una solució “òptima” i “cada vegada més present” i han admès la “sorpresa” per la decisió de l’equip d’Ada Colau, “precisament un consistori que vol pregonar i abanderar la lluita contra el canvi climàtic”. Les dues entitats han tornat a lamentar que no se’ls tingui en compte a l’hora de prendre directrius d’aquesta mena. Per exemple proposen incentivar als particulars la compra d’aquest tipus de vehicles i incorporar-ne al parc municipal.

La patronal ha demanat una reunió amb l’alcaldessa per discutir la qüestió i una “transició” que “pugui fer compatible els drets i obligacions de tothom”, demanen des de la patronal. Tanmateix, des de la màxima entitat en representació de l’automoció catalana es lamenta que “les dades de mercat posen de manifest que la presència del vehicle elèctric i híbrid endollable és cada vegada més alta i ens trobem que ara resulta igual de car carregar electricitat que benzina en una ciutat on hi ha un consistori que vol pregonar i abanderar la lluita contra el canvi climàtic”.

Fins a 49 cèntims el kWh

El tarifari que posa a disposició l’Ajuntament de Barcelona ofereix diverses possibilitats, en funció de l’ús que hom faci del seu vehicle. Pel que fa a la tarifa EcoFriend, si volem recarregar un vehicle en un aparcament BSM durant el dia i amb recàrrega normal sortirà per 0,27 euros el kWh, mentre que si es vol utilitzar un tipus de càrrega ràpida en el mateix moment del dia, es dispara la taxa fins als 0,40 cèntims per kWh i si ets un usuari esporàdic, fins als 0,49 cèntims.

Comentaris
To Top