ESPORTS

“Era noble com a jugador i com a persona”

Albert Arnal (tercer per la dreta a dalt), en un onze històric del Centre d'Esports / CEDIDA

Ens ha deixat Albert Arnal, amb 81 anys, un dels mítics del Centre d’Esports de l’època daurada. Un futbolista que va formar part de les plantilles arlequinades des de la temporada 68/69 fins a la 73/74 i també va ser un dels protagonistes de la històrica participació en la Copa de Fires davant el Brujas, l’any 1969. Va disputar un total de 128 partits oficials amb la samarreta arlequinada. El que potser molta gent no sap és que va acabar exercint d’entrenador, fent un curiós tàndem amb Pepe Martínez en el tram final de la convulsa temporada 73/74 per evitar el descens a Tercera Divisió. Van aconseguir l’objectiu després d’una promoció davant el Mestalla, curiosament on Arnal i Martínez van iniciar la seva carrera futbolística.

“Era noble com a jugador i com a persona”, resumeix un afectat Pepe Martínez des de València. El llegendari exporter i tècnic arlequinat en diferents etapes mantenia una estreta relació amb Arnal. Es pot parlar d’una gran amistat i la seva mort és un cop molt dur tot i que ja es veia venir des de fa setmanes. “Era una persona que es feia estimar per tothom, sempre disposat a ajudar”.

En l’àmbit esportiu, Arnal i Martínez van arribar al mateix temps al filial del València, el Mestalla. Després es retrobarien de nou al Centre d’Esports, on van compartir vestidor sis temporades. Albert Arnal actuava de lateral dret, però Martínez recorda que “al València va jugar alguns partits a l’esquerra i quan va arribar al Sabadell va mantenir un temps aquesta posició perquè també hi havia l’Isidro“.

També tenia un bon record de la curta etapa com a entrenadors, encara que Pepe Martínez ho compartia encara amb la porteria com a jugador. “Durant la temporada s’havia canviat diverses vegades de tècnic i al final es va consensuar aquesta solució. Tots ens coneixíem molt bé i vam fer pinya per evitar el descens de categoria. Una bona experiència”. De fet, Pepe Martínez es convertiria posteriorment en un tècnic de prestigi i va dirigir el Sabadell a Tercera, Segona A i Primera Divisió en diferents etapes.

Comentaris
To Top