Publicitat
Ciutat

La Policia Municipal es reestructura: divisió per districtes i més hores al carrer

Cada zona de la ciutat tindrà assignats uns agents de referència

Un agent de la Policia Municipal de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La Policia de Sabadell es reestructura amb un nou model d'organització. Els agents del cos es distribuiran per districtes, per tal que cada zona de la ciutat tingui assignats uns policies fixos de referència, que coneguin millor el territori i la realitat dels veïns, comerciants i entitats. La nova divisió, que el Govern portarà al ple municipal de febrer, pretén reforçar el patrullatge i comportarà que augmenti la presència d'agents als carrers durant tota la setmana.

El nou model d'organització del cos municipal està batejat amb el nom de 'Policia de districte'. Tindrà 44 agents als quals se'ls assignarà a cadascun un districte, a més d'un sotsinspector, un sergent, un caporal de suport i quatre caporals. D'aquesta manera, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assenyalat que la presència d'agents als districtes gairebé es doblarà, passant de 9 a 16 hores diàries. De la plantilla actual del cos, un 32% dels efectius serà policia de districte.

L'alcaldessa recalca que l'objectiu, en aquest sentit, és que s'estableixi un vincle que permeti conèixer millor cada zona i "donar solucions personals". Ha posat un exemple: "Si em dirigeixo al mateix agent, no hauré de tornar-li a explicar la problemàtica que tinc, ja la coneixerà".

La intenció és que hi hagi una patrulla a cada districte de 6 h a 22 h, de dilluns a diumenge. Per altra banda, es reforçaran diferents franges horàries: les de descans dels instituts, els horaris comercials i de mercats o, per exemple, les entrades i sortides escolars. "La policia s'adapta a les necessitats dels ciutadans", ha expressat Farrés. També la franja en què hi ha més problemes de convivència: de 19 h a 22 h.

El model organitzatiu actual del cos compta amb 27 agents, amb jornada partida, realitzant tasques de patrullatge. "No s'abastaven totes les necessitats", ha reconegut el regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, qui ha afegit que l'increment de 30 agents del mes d'agost passat ha permès la reestructuració.

Objectiu: 275 agents

Sabadell va sumar 30 agents nous al cos de la Policia Municipal, arribant a un total de 248 efectius, el mes d'agost passat. L'objectiu és arribar en els propers anys als 275 agents, tal com va marcar l'anterior govern en el Pla Director de la Policia Municipal.

L'anterior model: 'Policia de proximitat'

La reestructuració del cos policial substitueix l'organització instaurada per l'anterior govern municipal. A finals del 2015, es va implementar un model de policia "comunitària i preventiva". La batejada com a Policia de proximitat tenia intenció de basar-se "en el diàleg i la mediació per tal de preveure i resoldre els conflictes ciutadans".

En la redistribució interna de l'anterior govern en cinc grans àrees, ja n'hi havia una destinada a l'acció als districtes.

La gestió política de la Policia Municipal, en entredit: "La ciutat és més insegura"

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top