Ciutat

Oxfam Intermón Sabadell organitza un recapte per als països de la zona del Sahel

Ahir es preveia celebrar el concert al teatre de la Faràndula de Sabadell / oscar rojas
Avui es preveia celebrar el concert al Teatre La Faràndula de Sabadell / oscar rojas

Aquest any, el concert ets tu. Amb aquest lema, Oxfam Intermón fa una crida als sabadellencs a participar en el seu recapte anual, aquest cop destinat als països africans de la zona del Sahel. El concert multitudinari que organitza l’entitat cada any al Teatre La Faràndula –i que hauria d’haver celebrat avui en la seva catorzena edició– enguany ha quedat anul·lat per la situació epidemiològica.

No obstant això, tothom està cridat a participar-hi: “És molt necessari, potser més que mai”. En aquest cas, l’ajuda va destinada a famílies d’un territori especialment afectat per la pandèmia de la Covid-19. “Es tracta d’agricultors que viuen de vendre els seus productes al mercat. Ara no poden fer-ho i ho estan passant malament”, assegura Francesc Vives,  Coordinador d’Oxfam Intermón de Sabadell. Segons càlculs de l’entitat, al Sahel s’estima que la pandèmia provoqui un augment en el nombre de persones que pateixen inseguretat alimentària, i passaria de 17 a 50 milions de persones.

L’objectiu d’aquesta campanya és recaptar 4.000 euros i “va a bon ritme”. De moment, ja s’han recollit pràcticament 3.400 euros, la mateixa xifra que els resultats nets de l’any passat. “Anem pel bon camí, però volem assolir el màxim que ens hem marcat”, destaca Vives. A més, ha assenyalat que hi ha hagut donacions superiors al cost anual de l’entrada del concert, amb aportacions de 200 euros. Aquell qui hi vulgui participar, ho podrà fer a través de la web d’Oxfam Intermón Sabadell.

L’any 2020, el recapte del concert es va destinar íntegrament a un projecte de Guatemala per combatre les conseqüències contra el canvi climàtic, on les collites cada cop eren més escasses.

Comentaris
To Top