Oci i cultura

‘Astronomia for dummies’: l’Observatori de Sabadell fa tallers d’iniciació

Telescopi de l’Observatori Astronòmic / V. ROVIRA

L’Observatori Astronòmic de Sabadell ha preparat per a l’inici d’aquest 2021 un potent calendari d’activitats. L’objectiu, no pas amagat: posar l’astronomia a l’abast de tothom. Una mena d’astronomia for dummies, que inclou tallers, observacions, xerrades, etc.

El primer curs és Iniciació a l’astronomia i té lloc els dimarts del 2 de febrer al 9 de març (durada total de nou hores). També ofereixen un taller infantil de Les constel·lacions (el 20 de febrer, de 18 h a 20 h), per a canalla d’entre 5 i 13 anys. Amb un perfil més especialitzat, l’observatori ofereix el curs Ús telescopi Sabadell (tot i que és exclusiu per a socis) que tindrà lloc els dijous 18 i 25 de febrer (quatre hores).

Astrofotografia

Finalment, impartiran el taller Introducció a l’astrofotografia el dijous 11 de febrer, a càrrec d’Aleix Roig (20 h). Alguns d’aquests tallers seran virtuals, mitjançant Zoom. L’oferta formativa, però, no s’acaba aquí. L’observatori també enceta al febrer un nou cicle de conferències (que tindran lloc de forma virtual, mitjançant Youtube). El dimecres 3 de febrer, Rosa Camprubí i Josep Singla parlaran sobre l’eclipsi de sol total, ocorregut a l’Argentina el 2020 (20 h).

El 10 de febrer serà el torn de la conferència titulada L’origen de les estructures galàctiques, a càrrec de Francesca Pinna. El motiu de la conferència del 17 de febrer serà El cel dels nostres avantpassats, de la mà d’Antonio César González. Finalment, Alicia López tanca el cicle el 24 de febrer, parlant sobre les parelles estel ·lars (Fins que la mort ens separi?). Totes les xerrades tenen lloc els dimecres a les 20 h.

Per a escoles i famílies

A causa de la situació sanitària actual, l’oferta educativa per a escoles i instituts de l’observatori es divideix en tres tipus de sessions astronòmiques: in situ a les instal·lacions, al centre educatiu o on-line. També s’ofereixen sessions privades per a famílies (o grups de màxim de vuit membres).

Les sessions estan dedicades al Sol i Venus (matins) o la Lluna i Mart (vespres). Els preus oscil·len des de 50 euros (2 persones), 70 euros (3-4), o fins a 100 euros (5-6). Els horaris aproximats són les 19 h i les 20.15 h.

Comentaris
To Top