Oci i cultura

El ball viral de Sonia y Selena compost a Sabadell està rebentant Tik Tok

Usuaris d’arreu del món comparteixen els seus balls / CEDIDA

Poc s’imaginava Jordi Guillem, mentre feia un cafè amb el també sabadellenc Xasqui Ten a l’estudi fa 20 anys, que d’aquell brainstorming sorgiria un duet femení amb cançons latin-dance, amb clima d’estiu i molt ballables. Serien conegudes com a Sonia y Selena i arrasarien l’estiu del 2001 amb l’enganxadís tema Yo quiero Bailar, del disc també anomenat Yo Quiero Bailar produit Guillem i els germans Toni i Xasqui Ten. 

Però també va agafar fort el segon single, Deja que mueva mueva mueva, composta i produïda pel mateix Guillem, tant la lletra com la música, aquell llunyà 2001. 

I ara, 20 anys més tard, viu insospitadament una segona joventut. Concretament a TikTok (la xarxa social que ha desbancat en modernitat les ja velles Facebook o Twitter). I és que el tema Deja que mueva mueva mueva s’ha viralitzat de la nit al dia, amb milions de reproduccions, especialment a Rússia i a Itàlia.

Foto del maxi-single ‘Deja Que Mueva Mueva Mueva’, de 2001 / VALE MUSIC

Més ‘sexy’, més còmic

Encara més, el públic fa una coreografia mentre sona el tema (cadascú a la seva manera; alguns amb més gràcia, alguns més còmics), que posteriorment penja a Tik Tok. Cadascú amb la seva versió, ja s’han compartit prop de 26.000 vídeos de ball de Deja que mueva mueva mueva arreu del món. Es preveu que arribi a l’Estat espanyol i altres països aviat, a causa del creixement que experimenta a les xarxes.

Guillem també va compondre tres cançons més per a aquell disc: Tequila, Cuando el sol se va i Que viva la noche. “L’altre dia comentàvem amb el Xasqui Ten, per telèfon, que aquest disc de fa 20 anys és especial… És una mica màgic. Va néixer de somiar i treballar amb moltíssima il·lusió, moltes ganes, molta passió i molta dedicació”, indica Guillem. 

Jordi Guillem, a Houston / DS

I hi afegeix: “No només és qüestió de sort, com deia el meu avi, la feina mal feta no té futur, i la ben feta no té fronteres”.

Guillem viu actualment a Houston (els Estats Units), on es dedica plenament a la producció musical a la seva productora i estudis de gravació Exito Music (exitomusic.com). 

L’any 2011, el mateix Diari de Sabadell parlava així de Guillem: “Aquell jovenet de 16 anys que va debutar a Sabadell com a guitarrista i cantant del grup de pop-rock Daisies i als 19 anys va començar a produir hits comercials amb productes de Vale Music, Tempo o Blanco y Negro, música dance, Operación Triunfo… se’n va anar als Estats Units i es va fer gran”.

Comentaris
To Top