Ciutat

El PP critica que Sabadell “és el parc d’atraccions dels ocupes”

El Partit Popular endureix el seu discurs contra l’ocupació d’habitatges a Sabadell i a tota Catalunya, i critica la inacció de les administracions. És el que han defensat l’exregidor, candidat al Parlament i president del PP a Sabadell, Esteban Gesa, i la vicesecretària d’organització nacional del Partit Popular, Ana Beltrán, en una roda de premsa aquest dimarts 2 de febrer davant el Monument al Teler, a tocar de l’Aeroport de la ciutat.

En clau catalana, Beltrán va defensar que “no hi ha res més sagrat per una persona que la propietat privada”, i va lamentar que “Catalunya té la meitat de l’ocupació de tota Espanya, i Sabadell és la segona població amb més ocupació il·legal de tota Catalunya”. Per això ha dit que “presentarem una proposició de llei perquè l’ocupació il·legal porti un desallotjament dels ocupes en menys de 24 hores, que tinguin penes de presó d’un a quatre anys i que no es puguin empadronar”.

Per la seva banda, el sabadellenc ha defensat que, a escala municipal, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha tingut “una oportunitat immillorable per acabar amb els problemes de la ciutat”, però que l’ha deixada córrer: “La senyora Farrés no ha fet absolutament res per acabar amb aquesta xacra que estan patint els veïns i veïnes de Sabadell a diferents barris”, ha dit. Raons que, per a Gesa, han fet que Sabadell sigui “una ciutat que és el parc d’atraccions dels ocupes”.

Beltrán i Gesa, davant el Monument al Teler | Toni Alfaro

A més, el candidat per la ciutat a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya ha criticat la seva falta d’acció amb temes com l’Independentisme. En especial ha fixat l’atenció sobre la relació política entre el govern del PSC a l’Ajuntament i  la regidora Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell, “que és del partit del senyor Puigdemont” i que “li està traient les castanyes del foc”.

Més diners i menys impostos per les empreses

Més enllà de l’ocupació d’habitatges i l’Independentisme, Beltrán ha fixat l’atenció molt especialment en els problemes econòmics derivats de la pandèmia. La també presidenta del PP a Navarra ha parlat de les males xifres de l’atur, “que ja és de 5 milions de persones a Espanya, entre ells 500.000 catalans”, però també “un milió d’autònoms que tenim a la corda fluixa i 750.000 persones en ERTO”. També ha cridat a l’alarma perquè “tripliquem la taxa d’atur de tota Europa, i hi liderem l’atur juvenil”.

Ana Beltrán explica les propostes econòmiques dels populars | Toni Alfaro

Per arreglar-ho, Beltrán ha destacat la proposta d’un pla de reactivació econòmica “que demana unes ajudes directes de 50.000 milions d’euros per totes aquelles empreses que tenen la necessitat de crear ocupació”, a més d'”ajudes fiscals directes per les empreses”. Una política que ja presentava el president dels populars a Catalunya,  Alejandro Fernández. i que es basa en el lema “a zero ingressos, zero impostos”, recordava Beltrán.

Alhora, la representant del PP ha recordat especialment que “l’hostaleria està abandonada a la seva sort pel govern de la Generalitat”, ha assegurat que presentaran una proposta al parlament espanyol per a que “tots els negocis d’hostaleria tinguin una rebaixa de l’IVA del 4% i que, a més, es perllonguin els ERTO als que estan sotmesos”.

Comentaris
To Top