ESPORTS

“La contraoferta del Cartagena per Azeez a última hora va ser sorprenent”

José Manzanera sobre la gespa de la Nova Creu Alta / Lluís Franco

El mercat d’hivern es va tancar sense cap més fitxatge del Centre d’Esports. Al final, Álvaro Vázquez ha estat l’única incorporació. Però fins a última hora es va intentar i el director esportiu arlequinat, José Manzanera, ha reconegut en una entrevista al Diari de Sabadell que van tenir tres operacions molt a prop, sobretot la del migcampista nigerià Ramon Azeez. “Teníem tancat l’acord amb el seu club, el Granada, i només ens quedava lligar l’acord amb el jugador. Quan tot semblava encarrilat, va aparèixer una sorprenent contraoferta del Cartagena que superava el gran esforç econòmic que ja havia fet el Sabadell. Ja no podíem pujar més perquè som persones responsables i primer és el club”, explica José Manzanera.

Com és possible que el Cartagena pugui fer aquest esforç suplementari després de sis fitxatges en aquest mercat d’hivern tenint en compte el sostre salarial? Aquesta és la pregunta que es fan molts seguidors arlequinats. Manzanera tampoc ho entén. “Jo conec el nostre sostre salarial i les nostres possibilitats econòmiques i no sé la situació del Cartagena. Només puc dir que va ser una contraoferta totalment sorprenent”.

D’altra banda, ha desvelat que també es va intentar la contractació del carriler dret de l’Elx, Cifu, però en aquest cas el problema és que el conjunt alacantí no va poder trobar un recanvi a temps. I, finalment, l’opció del migcampista de l’Osca, Eugeni Valderrama. “Aquí el problema va ser la negativa del mateix jugador a sortir del seu club. Nosaltres el vam intentar convèncer que podia ser millor competir en un altre equip fins a final de temporada, però no va ser possible”.

A última hora es va afegir un nou contratemps, la lesió d’Aleix Coch. “Això no ho teníem previst. Va ser un cop dur. Quan vam conèixer la lesió i el temps de baixa, vam remoure el mercat de centrals. Vam arribar a contactar amb set futbolistes d’alt nivell, però va ser impossible. Teníem molt poc marge i gairebé tots estaven col·locats o els seus clubs no els volien deixar marxar”. D’altra banda, Manzanera deixa una escletxa oberta. “Tenim una fitxa lliure i podríem incorporar un jugador com agent lliure. Li donarem voltes i ho analitzarem, però si no serveix per millorar, no es farà res”.

“No volíem fitxar per fitxar”

Manzanera no se sent decebut pel fet de no incorporar cap més jugador en aquest atípic mercat d’hivern. “Sabíem que era complicat perquè el nostre objectiu també era molt exigent. Només ens plantejàvem jugadors que poguessin millorar el nivell de l’actual plantilla, que jo considero és molt alt. No volíem fitxar per fitxar. No s’ha pogut portar ningú i tenim plena confiança en els nostres jugadors. Són els que ens van portar fins aquí i els que aconseguiran la permanència”.

Manzanera té plena confiança en l’actual cos tècnic i plantilla. “Jo no en baso només en sensacions sinó en la realitat i les dades. Segons la plataforma que té contractada el club, davant el Logronyès vam generar situacions per fer 1,3 gols i el rival només un 0,4. La diferència és encertar en les ocasions, els petits detalls. Però l’equip va a més, cada vegada competeix millor contra rivals molt potents i estic segur que aconseguirà l’objectiu”.

Patidor arlequinat

Després de l’empat contra el Logronyès, el conjunt arlequinat es manté en zona de descens, però és una situació que ara mateix relativitza José Manzanera. “En el futbol professional el més important és saber afrontar i gestionar el dia a dia, no anar més enllà. Ara només ens podem centrar en el següent entrenament, el treball tàctic, tècnic i físic per preparar al màxim el partit al camp de la UD Las Palmas. És un greu error pensar en el que pot passar d’aquí a tres setmanes. Quan arribi el moment, ja farem per afrontar-ho de la millor manera possible. Això sí, també tenim clar que l’equip ha de rendir als 300 per cent en cada partit”.

Sobre la decepció que s’ha pogut detectar, a través de les xarxes, en alguns seguidors per la manca de fitxatges, Manzanera respon de manera clara: “Aquí no anava a venir cap figura que ens trauria del descens. L’objectiu eren dos jugadors per millorar el nivell alt que ja té aquesta plantilla. No ha pogut ser i ara la nostra força és precisament el grup i creure tots plegats en la feina i la idea que tenim des de fa temps. Ho hem passat malament, hem superat situacions molt complicades i aquest equip sempre ha donat la cara. Quan vaig signar el meu contracte recordo que em van dir que l’aficionat del Sabadell és un patidor i ara ho entenc perfectament. Sóc un patidor més”.

Li sap greu que l’afició no pugui ser testimoni a la graderia en una temporada que hauria estat molt especial. “Estic segur que en aquests moments ens donaria el suport que necessitem. Gaudiria de la categoria i també se sentiria orgullosa del seu equip”. No hi ha res definitiu, però sembla complicat l’accés del públic als estadis aquesta temporada. El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, va manifestar en una entrevista la setmana passada que no ho descarta pels mesos d’abril o maig, però ho va dir amb la boca petita. Des de fa setmanes, els clubs tenen un comunicat on es recomana des de la mateixa LFP que no comptin amb els ingressos del taquillatge d’aquesta temporada. No es tracta d’una sentència definitiva, però és un indici més que fa gairebé inviable el retorn dels aficionats als estadis. Per gaudir de la Segona A, sembla que el Sabadell haurà d’aconseguir la permanència i a partir del mes d’agost o setembre tot podria ser diferent.

Publicitat
Comentaris
To Top