Ciutat

Les restriccions fan perillar la temporada de primavera als mercats ambulants

Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze, el passat diumenge / VICTÒRIA ROVIRA
Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze / VICTÒRIA ROVIRA

“Les restriccions ens han fet perdre part de la temporada de rebaixes i ara fan perillar la inversió que hem fet per a aquesta temporada”, explica Núria Castillo, presidenta de l’Associació de Marxants de Sabadell. La norma que limita l’activitat comercial els caps de setmana –amb el proper ja en seran cinc– ha posat contra les cordes 220 negocis que treballen als mercats dels Merinals (75 venedors) i Costa i Deu (145 venedors).

Els marxants donen per perduda les rebaixes de gener i temen que les noves peces que han adquirit per a la temporada de primavera no tinguin la sortida que esperaven. Amb tot, esperen que el Procicat posi punt final a les restriccions i que no s’allarguin més enllà del 7 de febrer, tot i que l’índex de rebrot continua alt (518 punts). 

“Som conscients que hem de fer un sacrifici, però ho estem vivint amb resignació i por”, destaca Castillo. Hi ha casos que són especialment complicats. És el cas dels Jiménez, una família que treballa a quatre mercats i dos d’ells se celebren els caps de setmana. “Demanem que hi hagi una ajuda directa i enfocada a tots els comerciants, l’actual no pot arribar a tothom”, demana la família. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell no cobrarà la taxa dels dies no treballats. D’altra banda, hi ha un descompte del 75% de la taxa respecte al 2019.

Continuen, això sí, les restriccions a l’aforament. Actualment, els mercats ambulants poden acollir un 30% de l’aforament total i hi ha controls d’accessos i gel hidroalcohòlic a totes les parades. “Som un espai segur, però entenem aquestes restriccions”, remarca Castillo. Amb tot, esperen poder tornar a operar els caps de setmana. “Necessitem treballar”.

Comentaris
To Top