Ciutat

L’expresident Mas entra en campanya i recolza els candidats sabadellencs del PDeCAT

L’expresident de la Generalitat entre els anys 2010 i 2016, Artur Mas, entra en campanya electoral i dóna suport als candidats de Sabadell del Partit Demòcrata a les eleccions del 14-F. En un acte el passat dia 4 de febrer, Mas va estar al costat dels sabadellencs Carles Rossinyol (exregidor de CiU) i Anna Solé. La trobada va ser organitzada de forma conjunta amb la PIMEC i amb diversos empresaris de la comarca. El PDeCAT va aprofitar per explicar la seva proposta econòmica si entra al govern de la Generalitat.

Carles Rossinyol, Artur Mas i Anna Solé, junts en l’acte del passat 4 de febrer/ CEDIDA

El partit liderat per Àngels Chacón va exposar les seves prioritats econòmiques a curt i mitjà termini. D’entrada, el seu principal objectiu és fer front a la pandèmia per tal de mantenir el teixit productiu i preparar la seva recuperació. Per aconseguir-ho, es comprometen a elaborar un pla de xoc, a través de la reclamació de recursos a fons perdut a l’Estat per cobrir despeses fixes. Això sí, si l’Estat no paga, els assumirà la Generalitat.

Així mateix, afirmen que es decantaran sempre pel diàleg amb els sectors sobre les mesures restrictives, “per no improvisar més”. I també aposten per establir plans sectorials per la “ràpida recuperació econòmica i laboral de l’activitat”.

Política fiscal i financera

D’altra banda, el PDeCAT afirma que Catalunya necessita més competències i recursos en política fiscal i financera. Creuen que l’Agència Tributària catalana ha de poder “recaptar, gestionar i inspeccionar” els tributs generats al territori. En l’àmbit fiscal, bonificaran l’impost de successions amb un 99% pels fills i ascendents, suprimiran l’impost sobre patrimoni, gestionaran els fons europeus, anomenats NextGeneration, que de moment els gestiona l’Estat, i garantiran la participació de les Pimes en la recaptació d’aquests fons.

Comentaris
To Top