ESPORTS

El Sabadell d’Hidalgo, a un punt d’igualar el millor registre com a visitant de l’última etapa a Segona A

Els arlequinats celebrant el gol de Juan Hernández, que va significar la quarta victòria fora de casa / LFP

La victòria davant la UD Las Palmas no només va acabar amb la maledicció de l’estadi Gran Canària sinó que va confirmar les excel·lents prestacions del Sabadell com a visitant aquesta temporada. Suma ja 15 punts (4 victòries i 3 empats) lluny de la Nova Creu Alta i es troba a només un punt d’igualar el seu millor registre a domicili de l’última etapa a Segona Divisió A. Es va produir en la temporada 2012/13 amb un total de 16 punts. En les altres, el balanç va ser inferior: 12 punts en la 11/12; 13 en la 13/14 i 10 en la nefasta 14/15, en què només es va guanyar un partit (Llagostera) fora de casa i acabaria amb el descens a Segona B.

Amb 9 desplaçaments encara per disputar, gairebé es pot donar per fet que el Sabadell d’Antonio Hidalgo assolirà les millors xifres com a visitant del segle XXI en el futbol professional. Ara, en una hipotètica classificació de fora de casa, se situaria en una meritòria vuitena posició, igualat amb el Rayo Vallecano i superant equips de play-off com l’Sporting de Gijón o el Leganés. Això contrasta amb la seva posició de cuer com a local amb només 10 punts.

Mitjana de permanència

A Las Palmas es va allargar a vuit la ratxa de jornades sense perdre –el Sabadell és l’únic invicte del 2021– amb un balanç de 12 punts sobre 24. Una mitjana que seria suficient per aconseguir l’objectiu de la permanència. De fet, el conjunt arlequinat, després de l’inicial ‘0 de 15’, ha mantingut una dinàmica superior a aquest 50%. Si ens fixem en les últimes 19 jornades, ha fet els 25 punts actuals, és a dir, en menys partits que tota una primera volta sencera. El llast és el principi. El dur calendari i l’inevitable procés d’adaptació a la categoria es va pagar massa car.

Ara, en canvi, l’equip demostra està cada vegada més assentat a la Segona Divisió A. Mackay encadena dues jornades sense rebre cap gol, tot i les importants baixes d’Aleix Coch i Juan Ibiza, que va caure a última hora al Gran Canària. El conjunt d’Hidalgo va oferir una imatge de gran solidesa deixant sense opció jugadors de la qualitat del Chino Araujo, per exemple. Aquesta consistència és fonamental per competir al màxim nivell i ara el gran repte és millorar els registres a la Nova Creu Alta. La pròxima oportunitat serà divendres (21 h) en un nou duel directe contra el Saragossa en l’obertura de la 25a jornada.

Comentaris
To Top