Victòria històrica a Las Palmas per creure-hi més que mai (0-1)

El Sabadell guanya per primera vegada a l’estadi canari amb un gol de Juan Hernández i surt del descens

Aquesta acció d'Álvaro Vázquez ha significat l'expulsió del porter local, Álex Domínguez / CEDIDA (LFP)

Tres punts d’or per sortir del descens i creure-hi més que mai. El Sabadell ha guanyat per primera vegada a l’Estadi Gran Canaria amb un gol de Juan Hernández a la segona part aprofitant que la UD Las Palmas ha jugat en inferioritat numèrica des del minut 35 per l’expulsió del porter Álex Domínguez. De totes maneres, la superioritat arlequinada ha estat inqüestionable.

La baixa a última hora de Juan Ibiza, per unes molèsties a l’espatlla, afegia un nou contratemps a la malmesa línia defensiva després de la lesió d’Aleix Coch, però això no ha alterat el pla tàctic d’Antonio Hidalgo, qui ha confiat en el trident Óscar Rubio-Jaime Sánchez-Grego Sierra en l’eix central, amb Víctor Sánchez pel carril dret i el retorn de Pierre Cornud per l’esquerre. El Sabadell tornava a estar força pressionat després de les victòries de Cartagena, Saragossa i Tenerife en aquesta jornada. I ha tornat a respondre en situacions complicades.

Si exceptuem els primers 10 minuts d’aclaparadora possessió de la UD Las Palmas, sense generar perill, la primera meitat ha estat clarament arlequinada. Hidalgo ha guanyat la partida a Pepe Mel amb una pressió molt alta que permetia recuperar la pilota amb facilitat i aprofitar els espais que deixava el conjunt canari. Ha faltat, però, el de sempre: definició. Álvaro Vázquez ha estat protagonista de les dues primeres arribades. En la primera, Álex Suárez ha evitat la seva rematada i en la segona, la seva centrada, després d’un toc d’esperó d’Stoichkov, ha trobat la bona intervenció del porter Álex Domínguez. La resposta local també ha sigut doble, amb un misto d’Araujo davant Mackay i un xut de Benito Ramírez a la xarxa exterior en l’únic desajust defensiu arlequinat. Aquí ha acabat tot el bagatge ofensiu local.

En el minut 32 s’ha produït una acció clau. Una màgica passada en profunditat, entre els centrals, d’Stoichkov ha deixat tot sol Álvaro Vázquez davant Álex Domínguez. El llop de Badalona ha intentat superar-lo, però el peu del porter l’ha fet caure dins de l’àrea. Semblava penal, però finalment l’àrbitre ha decretat falta fora per centímetres -així ho ha confirmat el VAR- i ha mostrat la corresponent targeta vermella al porter per estroncar una ocasió manifesta de gol. La UD Las Palmas s’ha quedat en inferioritat amb molt partit per davant. La falta, llançada per Álvaro Vázquez, s’ha estavellat a la tanca.

L’escenari es posava de cara pel Sabadell i encara podia haver estat molt millor abans del descans si Stoichkov hagués aprofitat una claríssima oportunitat. Tot sol al cor de l’àrea, després d’una centrada de Víctor, la rematada de cap del gadità, fluixa i molt centrada, ha acabat a les mans d’Alvaro Valles en la seva primera intervenció. Tenia tota la porteria per a ell, però és evident que Stoichkov travessa la dinàmica negativa dels golejadors.

El gadità, però, s’ha reeixit a la segona part en una acció de lluita que ha permès robar una pilota i fabricar el contraatac que significaria el gol d’un Juan Hernández que feia molt pocs minuts havia entrat per Guruzeta. El murcià ha amagat un parell de vegades abans d’engaltar un xut sec, ras i creuat sense opció pel porter canari. Amb 4 dianes ja iguala amb Stoichkov com a màxim golejador de l’equip. Amb el 0-1, la situació semblava immillorable perquè la UD Las Palmas havia d’arriscar i deixar molts espais. Hidalgo ha decidit afegir Adri Cuevas i Aarón Rey i finalment, Ángel Martínez, per controlar millor el mig del camp.

Potser ha faltat una mica de precisió i ha sobrat precipitació en alguns moments per crear l’acció de la sentència i evitar el patiment dels últims minuts. Però gairebé no ha patit el Sabadell. L’actuació defensiva –Mackay no ha hagut d’intervenir amb perill cap vegada- de tot el bloc ha estat impecable. Una feina col·lectiva d’altíssim nivell que demostra, una vegada més, el compromís de la plantilla. Són ja 8 jornades sense perdre i ara els tres punts donen valor a la ratxa d’empats. Una injecció de moral per rebre el Saragossa el pròxim divendres a la Nova Creu Alta en una nova final.

Fitxa Tècnica

UD Las Palmas: Álex Domínguez; Lemos, Álex Suárez, Curbelo (Athuman, m. 45), Dani Castellano, Sergio Ruiz, Maikel Mesa (Aridai, m. 83), Araujo (Rafa Mújica, m. 83), Javi Castellano, Clau Mendes (Alvaro Valles, m. 36) i Benito Ramírez (Pejiño, m. 46).

Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Jaime Sánchez, Grego Sierra, Cornud, Undabarrena (Adri Cuevas, m. 52), Victor Garcia, Xavi Boniquet (Ángel Martínez, m. 74), Guruzeta (Juan Hernández, m. 52), Stoihckov (Aarón Rey, m. 63), Álvaro Vázquez (Edgar, m. 74).

Àrbitre: Javier Iglesias Villanueva, Comitè gallec. Grogues: Cap. Vermella directe: Àlex Domínguez (m. 36).

Gol: 0-1, minut 62: Juan Hernández.

Incidències: Estadi Gran Canaria. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “Hem fet un partit molt bo”