Ciutat

Dos de cada cent sabadellencs ja estan immunitzats del coronavirus

Vacuna contra la Covid-19 de Pfizer-BioNtech / VICTÒRIA ROVIRA

Fins ara ja han rebut les dues dosis de la vacuna 3.865 veïns de Sabadell. El ritme de vacunació és inferior al de la comarca i al de Catalunya

La vacuna de Pfizer-BioNTech, al complex residencial Sabadell Gent Gran el passat 27 de desembre / VICTÒRIA ROVIRA

Un 2,24% de sabadellencs ja estan immunitzats de la Covid després de rebre les dues dosis de la vacuna. En total, són 3.865 persones que a dia 6 de febrer –les darreres validades pel Departament de Salut– ja han rebut el vaccí de Pfizer BioNTech o de Moderna. Des d’aquest dimarts a la tarda s’hi ha sumat el compost d’AstraZeneca i Oxford, que el reben professionals essencials.

La campanya de vacunació a Catalunya va començar el passat 27 de desembre. Des d’aleshores, el percentatge de població vacunada a Sabadell és inferior a la mitjana catalana, de 2,31%, i vallesana, que és del 2,33%. Sempre tenint en compte la població major de 18 anys, que és la que pot rebre la vacuna a hores d’ara, i amb les dades de població del 2019 de l’Idescat, les darreres disponibles. A Sabadell compleixen aquest requisit 172.755 persones.

Creix el ritme de vacunació

A Sabadell, el ritme de vacunació ha augmentat un 190% en l’última setmana respecte a l’anterior. Del 24 al 30 de gener es van administrar 813 vacunes de la segona dosi, mentre que del 31 de gener al 6 de febrer se’n van posar 2.360.

Punt de vacunació als Merinals

El Casal Cívic Julio Regalado dels Merinals és el punt de vacunació del personal essencial de 18 a 55 anys de Sabadell i rodalia. Fisioterapeutes, farmacèutics, logopedes i psicòlegs són els primers col·lectius que rebran la vacuna que han desenvolupat AstraZeneca i la Universitat d’Oxford i també s’administrarà en dues dosis. Funcionaris de presons i dels cossos de seguretat i emergències, així com professors, també rebran aquesta vacuna. Les persones que poden rebre el vaccí rebran un SMS amb el dia, l’hora i el lloc on hauran d’anar.

Entre les persones que ahir dimecres al matí es van anar a vacunar, Cristina Woodward, fisioterapeuta de Castellar, volia fer-ho perquè “cada hora estic visitant un pacient diferent” i prefereix extremar la precaució. Com Helena Garganté, que va afegir que “no ser transmissors és important” i per això també volia rebre la injecció, així com “per acabar amb tot això i que algun dia tornem a fer vida normal”.

Comentaris
To Top