Ciutat

A quina hora i a on he d’anar a votar diumenge?

L'alcaldessa Farrés i la tinenta d'alcaldessa González, en el simulacre del 14-F / D.S.

A l’entrada del col·legi electoral, molta seguretat: privada i també de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. Una vegada a dins, als electors els espera un circuit de sentit únic perfectament delimitat per cintes a terra, per mantenir en tot moment una distància de seguretat d’1,5 metres i per evitar que les persones es creuin. Diversos dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per l’espai i, entre meses electorals, encara més espai: 2 metres de distància. Per sortir del lloc de votació, una porta apartada de l’entrada.

“Votar diumenge serà segur”, va assegurar l’alcaldessa, Marta Farrés, aquest dijous, en un simulacre del 14-F a l’Antic Mercat de Sant Joan, que serà un dels 59 col·legis electorals d’aquest diumenge a la ciutat, que acolliran 246 meses electorals. Anava acompanyada de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, amb qui va posar a prova la logística electoral especial d’aquests comicis.

Horari de votació

De 9 h a 12 h, es recomana que vagin a votar les persones considerades de risc, aquelles que podrien tenir complicacions en la salut en cas de ser encomanades. A dins d’aquest col·lectiu, hi entren les persones majors de 65 anys; les persones amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o una malaltia crònica; i les embarassades.

De 19 h a 20 h, és la franja horària en què es recomana que vagin a votar les persones que siguin positius per coronavirus, contactes estrets de contactes confirmats o sospitosos per símptomes.

De 12 h a 19 h, votaran la resta d’electors.

A on he d’anar a votar?

En aquest enllaç pots consultar a quin col·legi electoral hauràs d’anar a votar. Uns 20.000 sabadellencs –un 13% de l’electorat– hauran de canviar de lloc de votació després que l’Ajuntament hagi adaptat els espais a les mesures Covid. Hi ha vuit nous col·legis electorals.

El dispositiu garantirà la neteja i desinfecció dels col·legis electorals abans, durant i després dels comicis, així com altres mesures per garantir la ventilació constant. Es preveuen totes les mesures higièniques possibles, com per exemple la utilització exclusiva dels lavabos per a membres de les meses i personal acreditat.

Comentaris
To Top