Ciutat

Els treballadors interins exigeixen “acabar amb la temporalitat i la precarietat” dels seus contractes

Un centenar d’empleats en situació d’interinitat s’han concentrat a la plaça Sant Roc per demanar que s’aturin les oposicions

Els assistents han portat parcartes reivindicatives/ LLUÍS FRANCO

Els treballadors interins i temporals han exigit que es posi fi a la “temporalitat i la precarietat” dels seus contactes davant el “frau de llei” de les administracions públiques. Ho han fet a través d’una manifestació a la plaça Sant Roc convocada per la Plataforma d’Interines de Catalunya de Sabadell, on han assitit prop de 100 persones, que han portat pancartes reivindicatives.

Moment de la manifestació a la Plaça Sant Roc/ LLUÍS FRANCO

A Sabadell hi ha actualment 611 vacants cobertes de forma interina de les 1669 places de la plantilla. La Plataforma d’Interines afirma que es tracta d’una situació “precària”, ja que calculen que almenys unes 400 persones de les 611 seran acomiadades, sense indemnització, un cop es duguin a terme els Concursos-Oposició. Davant d’això, demanen que les oposicions no se celebrin.

Així mateix, els interins denuncien que les administracions estan fent un “frau de llei”. “No cobreixen les vacants en el màxim establert de tres anys, segons la sentència del TJUE del 19 de març del 2020. Això provoca que els interins facin la mateixa tasca que els funcionaris, però sense la possibilitat de promocionar, ni gaudir dels permisos i excedències”, diuen en un comunicat.

/ LLUÍS FRANCO

Dit això, els treballadors interins consideren que haurien de tenir més opcions a futures oposicions, ja que ja han passat per “processos selectius i proves per accedir al lloc de feina”. A més, demanen que un “posicionament clar” de l’Ajuntament de Sabadell cap al col·lectiu interí. De fer, han posat l’exemple de Terrassa, on han aturat les proves durant un any esperant a un nou marc legal.

La manifestació ha acabat amb els assistents fent el següent càntic: “Fixesa, ja!”.

Comentaris
To Top