Ciutat

La Crida qualifica el Pla d’Actuació Municipal de “massa tècnic i sense línia política”

El partit denuncia que la majoria d’actuacions del Govern municipal són “plans de l’executiu anterior” o “accions ordinàries d’un Ajuntament”

Nani Valero i Lluís Perarnau, regidors de la Crida a Sabadell, ensenyen els gràfics que han creat per valorar el PAM / M.P.

La Crida ha qualificat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) presentat pel govern local de “massa tècnic, sense línia política i improvisat”. Així ho han afirmat en un acte adreçat als mitjans de comunicació just davant de la font de la via d’Alexandra al barri de Can Rull. Una ubicació escollida a consciència, ja que la Crida considera que l’executiu del PSOE i Podem “no ha complert amb la seva promesa d’arreglar la font”.

Nani Valero, portaveu del partit a Sabadell, ha explicat que des de la Crida van fer “pressió” perquè el Govern municipal presentés el PAM, tot i que afirmen no estar d’acord amb el tempo escollit per part de l’executiu. “Primer aproven pressupostos i després fan el PAM, quan s’hauria de fer el revés. No pots planificar actuacions sense saber quina partida econòmica hi destinaràs”, ha dit. A més, Valero ha afegit que de les 920 actuacions previstes en el pla, més del 50% són “accions ordinàries pròpies d’un Ajuntament” i un altre 17% són actuacions “previstes per l’anterior executiu”.

Crítica als 5 eixos del PAM

Dit això, Valero ha ensenyat uns gràfics elaborats pel partit en què expliquen, des del seu punt de vista, el percentatge d’actuacions que consideren ordinàries, herència del govern anterior, d’altres administracions o pròpies del PSC i Podem. Després, s’ha centrat a valorar el primer punt dels cinc eixos que té el PAM. La portaveu de la Crida considera que el govern municipal no ha complert “les seves promeses” quant  a les actuacions dirigides a les persones. Per exemple, critica que dels més de 500 habitatges promesos, 362 d’ells estaven projectats en el mandat anterior.

Després, ha estat el regidor Lluís Perarnau l’encarregat d’avaluar els dos següents eixos. Pel que fa als plans econòmics, Perarnau considera que més del 70% d’ells són ordinaris, posant com a exemple les obres de reforma al Mercat de Campoamor. I quant a la secció de territori, denuncia que el govern del PSOE i Podem “ha acabat amb el Pla de Prevenció de Residus” que havia creat la Crida i ERC entre el 2015 i el 2019.

Així mateix, el cinquè eix, basat en els recursos humans, l’ha valorat Valero. “No hi ha previstes convocatòries d’oposicions, malgrat la gran quantitat de treballadors interins que hi ha a la ciutat”, ha dit. Per acabar, Valero ha afirmat que el Govern municipal no ha sabut gestionar els 40 milions de superàvit de l’Ajuntament. “La seva eina de planificació no és el PAM, és el PowerPoint”, ha etzibat.

Comentaris
To Top