Vallès

Els 27 encausats per ocupar el rectorat fa vuit anys, citats als Jutjats de Sabadell

Roda de premsa dels encausats a la UAB l’any 2018 / acn

Processats per uns fets que van passar fa gairebé vuit anys, aquest divendres estan citats als Jutjats de Sabadell els 27 encausats per ocupar el Rectorat de la UAB l’abril de 2013, en una protesta en contra de l’augment de taxes. Hi van participar unes dues-centes persones que, segons va calcular la universitat, van provocar danys valorats en uns 10.000 euros.

La Fiscalia els demanava penes de presó d’11 a 14 anys. L’aleshores vicerectora, Sílvia Carrasco, va denunciar un escarni amb violència i intimidació. El ministeri públic els imputava delictes de coaccions, amenaces, violació de domicili i danys qualificats.

La plataforma de suport Som27imés ha manifestat que la cita d’aquest divendres es tracta d’una vista de conciliació, en què la Fiscalia farà una proposta de pacte perquè assumeixin la seva responsabilitat a canvi d’una rebaixa de la condemna.

En el moment en què se’ls va comunciar l’obertura del judici oral, l’any 2017, els demanaven una fiança per responsabilitat civil de més de mig milió d’euros. Finalment, es va rebaixar fins arribar als 12.000 euros actuals.

La plataforma 27imés demana l’absolució dels encausats i, denuncia que se’ls està intentant portar a la presó “per defensar un model d’universitat pública, gratuïta i d’accés a les classes populars del territori”. Aquest dijous han convocat “una jornada de lluita a la UAB” i, per al divendrees, una concentració als Jutjats.

Comentaris
To Top