Oci i cultura

Reivindicar el periodisme d’investigació (també) és homenatjar Vinader

Vinader, a la presó de La Model / CEDIDA

El 9 d’abril farà sis anys de la mort del periodista sabadellenc Xavier Vinader. Aprofitant l’efemèride, el casal Can Capablanca organitza un homenatge a la que consideren com una de les figures més grans del periodisme d’investigació del país. Serà aquest divendres, amb la participació d’Òmnium Sabadell i el mitjà d’investigació La Directa.  

Recuperant Xavier Vinader, el periodista incorruptible

L’acte arrencarà a les 18.30 h al mateix casal (Comte Jofre, 30), el qual serà presentat per la presidenta local d’Òmnium, Teresa Mira. Hi participaran Jesús Rodríguez i Gemma Garcia, periodistes de La Directa. 

A causa de les restriccions per la situació sanitària, cal inscripció prèvia per assistir a l’acte.

Per aprofundir en la seva obra, Edicions 3i4 acaba de publicar Confidencial, una antologia de textos del periodista sabadellenc. El volum està prologat per l’exdiputat de la CUP David Fernàndez i compta amb un epíleg de Francesc Viadel.

Confidencial inclou uns 150 textos que, segons l’editorial, “són una magnífica mostra del seu periodisme compromès amb la llibertat d’expressió i de la seva capacitat de recerca, d’anàlisi i de fiscalització de les clavegueres de l’Estat espanyol i de diversos nuclis de poder internacionals”. 

La Generalitat, de fet, li va entregar la Creu de Sant Jordi l’any 2007. L’Ajuntament de Sabadell també el va distingir l’any 2011. 

Comentaris
To Top