Diners

El Banc Sabadell guanya 73 milions fins al març (-22,1%)

El Banc Sabadell (BS) –que obre una nova etapa marcada per la independència com a entitat (després de la fallida fusió amb BBVA) i la rendibilitat com a bandera– ha tancat el primer trimestre del 2021 amb un benefici net atribuït de 73 milions d’euros, un 22,1% inferior al del període gener-març del 2020, segons ha informat aquest divendres César González-Bueno, el nou conseller delegat en substitució de Jaume Guardiola.

Després de sanejar el balanç, renovar l’equip directiu i projectar un nou pla estratègic (que serà presentat el proper 28 de maig), el BS espera ara començar a recollir els primers fruits d’aquest canvi de rumb. “El trimestre –valora– ha estat bo, marcat per un excel·lent resultat de l’activitat comercial, un exercici de contenció de costos i un increment de la inversió creditícia atenent les necessitats de famílies i empreses”.

La inversió creditícia bruta ha crescut a totes les geografies. A finals de març, el saldo viu era de 150.334 milions d’euros, amb un increment interanual del 5,9%. Un exemple: “En hipoteques, ha estat el millor mes de març de la història del banc”, amb un increment interanual de la producció del 35%.

El conseller delegat va xifrar en 141 milions d’euros anuals l’impacte positiu de la materialització del pla d’eficiència a Espanya a partir del segon trimestre, pla que preveu la sortida de 1.800 empleats.

El Sabadell ha dividit el negoci en tres unitats separades: Particulars, Empreses i Corporativa, que tenen una direcció pròpia i són responsables dels seus propis comptes de resultats.

Procedent de TSB, González-Bueno destaca l’aportació de la filial britànica als resultats del grup, després dels estalvis del pla de reestructuració i la millora dels ingressos, i d’un creixement significatiu de l’activitat comercial.

El directiu del BS preveu un segon trimestre més favorable encara i un 2021, en general, de clara recuperació. “Sembla que el més dur dels efectes de la Covid en l’àmbit econòmic ha passat”

Pel que fa a la liquiditat i capital, l’entitat manté un bon posicionament i la ràtio de capital CET1 se situa en el 12,4%. Cal recordar que el 2020 es va tancar amb uns guanys de només 2 milions d’euros, però amb unes provisions de 2.275 milions per les dotacions per la Covid-19, l’ajustament de plantilla i la venda de carteres.

Edifici corporatiu del Banc Sabadell a Barcelona

Edifici corporatiu del Banc Sabadell a Barcelona / CEDIDA

Comentaris
To Top