Oci i cultura

Gemma Humet, Roger Mas i la Balkan Orchestra completen el Fresc

Humet va actuar als Jardinets l'estiu de 2020 / VICTÒRIA ROVIRA

Més noms confirmats pel Festival Fresc. Al ja conegutes de Beth, Peyu i Alberto San Juan, s’afegixen ara una quinzena més de noms dels àmbits musicals, teatrals i de la paraula.

El programa musical l’obrirà La Vella Dixieland, amb el concert de celebració dels seus 40 anys damunt dels escenaris. Pel Festival també passarà la terrassenca Gemma Humet, que presentarà els temes de Màtria. El crooner català Roger Mas tornarà a recalar al Fresc, on ja va actuar el 2018. El menorquí Cris Juanico, exlíder del grup Ja t’ho diré, vindrà a Sabadell per presentar els temes de Salpons.

El programa es completa amb The Hanfris Quartet (música a capella d’estil barbershop); la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (reinterpretant la música tradicional de la Mediterràni), i la Cobla Mediterrània. L’actor i cantant Joan Vázquez tanca el cicle, presentant Feeling Good (amb versions d’estàndards del jazz i que acaba d’estrenar a la Sala Barts de Barcelona).

Teatre de Km0

A banda de Peyu i Alberto San Juan, pel Fresc hi passarà  El bon policia, la peculiar i divertida versió que Ricard Farré i Arnau Puig han fet de l’obra de Santiago Rusiñol, estrenada recentment al Maldà Teatre de Barcelona. Una altra proposta teatral serà Accions de resistència, un espectacle de Susanna Barranco guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2020.

L’escena sabadellenca professional també tindrà el seu lloc al Festival del 2020 amb El muntaplats, el darrer espectacle de la companyia al Galliner protagonitzat per Santi Ricart i Òscar Castellví; i Van Gogh, el monòleg sobre la vida del pintor interpretat per l’actor Jaume García Arija i estrenat aquesta temporada a Barcelona.

Lu Rois i David Fernàndez, en una imatge superposada / DS

També la paraula

El Fresc Festival 2021 també apostarà, novament, pels espectacles de paraula, és a dir, recitals de petit format basats en els contes o la poesia. En aquest sentit, el programa proposa Vull les olives, un karaoke poesia interpretat per Dolo Beltran; La força incendiària de les paraules, amb poemes d’Erri de Luca llegits per l’activita David Fernández i amb música de la sabadellenca Lu Rois; i Cafè d’Alger, una proposta de musica i poesia algeriana encapçalada per l’actriu Marta Millà i el músic Yacine Belahcéne.

Comentaris
To Top