Oci i cultura

El mític Juantxo Skalari, al nou disc de la banda de ‘ska’ vallesana Fantàctels

Els membres de la banda Fantàctels / DS

El grup de ‘ska’ i rock Fantàctels acaba de publicar Ets un pringat, el seu segon treball d’estudi.

Una de les col·laboracions destacades d’aquest àlbum és la del mític cantant Juantxo Skalari, líder de la banda navarresa Skalariak. Resident a Reus des de fa anys, la de Juantxo Skalari no és l’única participació. També s’hi pot escoltar els vents de les Balkan Paradise Orchestra; el cantautor Rupatrupa; la veu trencada del grup de punk No Konforme; i el super guerrer Vegeta (Joan Sanz).

Ets un pringat no abandona la tendència festiva i reivindicativa de Fantàctels, però sí que fa evolucionar la seva sonoritat des de l’ska clàssic a un so més modern. “El disc vol ser un crit de tota una generació menor de 35 anys que ha crescut enganyada”, expliquen des de la banda. “Ens han venut una idea d’èxit allunyada de la nostra vida real, fent-nos creure que trobaríem la felicitat sense dependre dels altres”, afegeixen, “però arribats a la vida adulta ens adonem que hem estat vivint en una farsa”.

Amb Ets un pringat, Fantàctels comparteix els malestars de la vida amb totes aquelles persones que també necessiten fer sentir el seu crit de ràbia. I també volen reivindicar que malgrat que els missatges crítics i la mala llet de l’ska mai han desaparegut, “sí que es troben a faltar a l’escena musical catalana”.

Comentaris
To Top