Ciutat

El sabadellenc Joan Cuevas, director general d’Innovació a Educació

El politòleg sabadellenc Joan Cuevas (1986), des de 2017 cap de projectes de la Fundació Bofill, serà el nou director general Innovació, Recerca i Cultura digital d’Educació. Es tracta d’un dels càrrecs més importants del nou departament, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez Cambray.

Col·laborador de la secció d’opinió del Diari de Sabadell, des de la Fundació Bofill ha impulsat diversos projectes per a actualitzar les polítiques educatives, per a promoure l’educació 360 (a temps complet) i per a combatre la segregació escolar.

Com a repte de cara a la nova etapa, Cuevas vol “fer arribar a tothom les pràctiques més actualitzades possibles sobre educació”, mitjançant evidències. El model educatiu amb què confia el sabadellenc és amb un enfocament competencial, personalització, experiències significatives, metodologies col·laboratives o amb avaluació continuada i formativa”.

Per arribar-hi, i obtenir qualitat i resultats, considera que s’ha de “reconfigurar institucions, polítiques i engranatges”.

Una llarga trajectòria

Des de 2015 fins a 2017, Cuevas va liderar la coordinació de l’anterior govern de Sabadell i va encarregar-se de l’elaboració i el desplegament del pla de mandat (2015-2019). En matèria educativa, va fer d’assessor del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu de Sabadell. Per altra banda, va impulsar el disseny i l’execució del Pla Estratègic d’Acció Social de Sabadell (2015-2025).

Anteriorment, des de la Fundació Pere Tarrés va dirigir projectes en l’àmbit de les polítiques socials i educatives.

Va estudiar Ciències Polítiques a la UAB i va obtenir un màster en Polítiques Públiques i Socials a The Johns Hopkins University – UPF. És autor de l’assaig i manual Transformar des de la política – Factors d’èxit i fracàs de la política que vol canviar la societat.

Comentaris
To Top