Ciutat

La pluja obliga a fer la processó de Corpus dins de l’església de Sant Fèlix

La pluja va obligar a fer la tradicional processó de Corpus Christi dins de l’església de Sant Fèlix, al centre de Sabadell, ahir a la tarda. La previsió era dur-la a terme a la plaça de Sant Roc, encara que fos en un format reduït per les restriccions de la pandèmia. Aquest cop, les catifes de flors i l’olor d’encens es van quedar dins del recinte religiós. Així i tot, multitud de feligresos van assistir a la parròquia per celebrar la festa d’agraïment a Déu del do de l’Eucaristia, que se celebra seixanta dies després del Diumenge de Resurrecció.

El mossèn Xavier Farrés aixeca la custòdia / VICTÒRIA ROVIRA

Enguany, sí que es va celebrar la tradicional missa conduïda pel mossèn Xavier Farrés. L’any passat no va ser possible per culpa de les restriccions per la Covid-19. El capellà va recordar als feligresos el motiu pel qual se celebra el Corpus: per rememorar l’últim sopar de Jesucrist a través de l’acció de prendre l’hòstia consagrada i el vi. “Avui commemorem la festivitat de Dijous Sant, encara que ho fem en diumenge”, va explicar.

L’església de Sant Fèlix ha omplert l’aforament permés pel Procicat / VICTÒRIA ROVIRA

L’església de Sant Fèlix ha omplert l’aforament permés pel Procicat / VICTÒRIA ROVIRA

Així mateix, Farrés va aprofitar el dia de celebració per fer una crítica als sectors de la societat contraris a l’església: “Els agradi o no els agradi, gairebé totes les tradicions i festes van lligades a la religió cristiana”, va reblar. A més, va criticar que el Procicat no hagi permès fer processons al carrer, mentre que sí deixa fer a “concerts multitudinaris”.  “Hi ha vares de mesurar diferents i nosaltres sortim perjudicats”, va etzibar.

La processó ha sortit durant un petit moment de l’església, però els feligresos s’han quedat dins / VICTÒRIA ROVIRA

Processó descafeïnada

Un cop acabada la missa i després que els assistents rebessin la benedicció amb el cos i la sang de Jesucrist, va tenir lloc la processó dins de la mateixa església. El mossèn va carregar la Custòdia i va ser acompanyat per alguns feligresos, que un d’ells va transportar la creu de plata amb l’eucaristia, i per infants que feien la primera comunió, així com alguns representants de confraries.

La celebració del Corpus Christi va mantenir el seu vessant solidari i tota la recaptació de la col·lecta de la missa es destinarà íntegrament a Càritas. El mossèn Xavier Farrés es va mostrar esperançat per poder fer la tradicional processó de Corpus al carrer l’any vinent.

Durant la processó /VICTÒRIA ROVIRA

El mossèn fa ús de l’encens en un moment de la missa / VICTÒRIA ROVIRA

Feligresos transportant la creu de plata durant la processó / VICTÒRIA ROVIRA

L’ou com balla, el passat dijous

Dit això, el passat dijous es va celebrar per primer cop i de forma oficial la tradició de l’Ou com balla a Sabadell per recordar també la festivitat del Dijous Sant. La tradició d’origen medieval consisteix a posar un ou en equilibri sobre el raig d’aigua d’una font ornamental, i serveix com a forma d’honrar l’eucaristia.

L’ou com balla, per primer cop, rendeix culte a l’eucaristia a Sant Fèlix

Comentaris
To Top