Publicitat
Diners

El Banc Sabadell ha obtingut una plusvàlua de 75 milions per la transmissió de la seva dipositària a BNP Paribas

CEDIDA

El Banc Sabadell (BS) ha tancat la transmissió de la seva dipositària institucional a BNP Paribas Securities Services per un import de 115 milions d’euros després de rebre les autoritzacions pertinents i complir totes les condicions exigides, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La venda de la dipositària -procés iniciat a finals del 2019- s’inscriu en la voluntat del BS de centrar la seva activitat en negocis estratègics i l’ajudarà a reforçar la seva ràtio de capital.

Amb aquesta operació, l’entitat que presideix Josep Oliu ha generat una plusvàlua neta de 75 milions d’euros (58 milions en tancar-se la transacció i 17 milions periodificats durant els següents exercicis).

L’acord amb BNP Paribas, un dels principals bancs de França i d’Europa, preveu cobraments addicionals posteriors subordinats al compliment de determinats objectius relacionats amb el volum d’actius sota dipòsit de l’entitat francesa i els ingressos per comissions.

CAIXA FORTA

La dipositària custodia els títols, els valors i, en general, el patrimoni de les institucions d’inversió col·lectiva (fons, societats d’inversió de capital variable/SICAV, plans de pensions…), encarregant-se del seu dipòsit, administració i vigilància.

La dipositària del Sabadell compta amb 22.000 milions d’euros en actius sota gestió. 

Publicitat
Comentaris
To Top