Publicitat
Ciutat

El primer vehicle elèctric de lloguer arriba a la ciutat

El vehicle de Som Mobilitat, davant de Fira Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

L’automòbil elèctric de Som Mobilitat arriba a la ciutat. La cooperativa ha posat en marxa el primer cotxe elèctric que es pot llogar a la ciutat, concretament al Pàrquing del DUMO, al carrer d'Horta Novella. Des de fa una setmana el vehicle està a disposició de la ciutadania sabadellenca. En aquest sentit, la seva filosofia és optar per un model sostenible, eficaç i col·lectiu. La iniciativa neix a Mataró, però, a poc a poc, s’ha anat estenent pel territori de Catalunya. Un dels membres de la cooperativa Som Mobilitat, Joan Monistrol, titlla “d'èxit” l’entrada del vehicle. Apunta que “és un primer pas perquè es contagiï la manera d’entendre el món cooperativista, sostenible, compartida”, manifesta. En aquesta línia, afegeix que tots els socis estan il·lusionats, ja que “per fi es materialitza una idea per la qual fa tant temps que lluiten”.

Què és?

Som Mobilitat és una cooperativa de consum que vol reformular el model de mobilitat actual per fer-lo més sostenible i cooperatiu. És un grup local format per diferents persones de la ciutat de totes les edats. Tots ells han aportat el seu granet de sorra a la creació de l'empresa horitzontal. En aquest sentit, Monistrol apunta que "cada ciutat té les seves necessitats". La iniciativa s'ha adaptat a les seves característiques: el nombre d'habitants o bé la seva ubicació, al costat de Barcelona. Tanmateix, Monistrol és conscient que un dels hàbits dels sabadellencs és l'ús del cotxe, "per això no tirem endavant bicicletes elèctriques, perquè la ciutat no està preparada per acollir-les", lamenta.

En aquest sentit, la cooperativa fa més de dos anys que treballa per recaptar diners, i ara ha aconseguit un cotxe, però el segon està gairebé a punt, tot i que no es pot preveure quan arribarà, ja que depèn del nombre de socis que s'afiliïn a la nova cooperativa de la ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top