ESPORTS

L’adeu de Pedro Capó i Josu confirmen el final d’una etapa

Josu Ozkoidi en el seu últim partit a Anduva / Lluís Franco

Temps de canvi. L’adeu de dos jugadors de gran pes específic a les últimes quatre temporades com Pedro Capó i Josu Ozkoidi aquesta setmana confirmen el fi d’una etapa en el Centre d’Esports. Cal afegir els noms de dos excapitans com Ángel Martínez (retirada) i Edgar Hernández per parlar d’un final de cicle absolut. Futbolistes que han viscut la intensitat d’uns anys gairebé sempre al límit i amb una connexió molt important amb l’afició.

A les últimes hores ha estat el torn de Josu. El basc s’ha acomiadat amb una emotiva carta a través de les xarxes destacant les experiències d’aquestes últimes quatre temporades d’arlequinat. Més de 120 partits, una permanència agònica, un ascens i la decepció del descens a Anduva, però Josu es queda amb el gran suport de l’afició i l’estima de tothom cap a la seva persona. Va arribar procedent del Real Unión d’Irun i Sabadell ha estat el primer lloc fora de casa, però s’ha sentit com a casa. Marxa sense saber el seu nou destí. S’havia parlat d’ofertes de clubs de la lliga SmartBank com Mirandés o Amorebieta, però ell assegura que encara no hi ha res.

De la vella guàrdia sembla que només quedarà l’incombustible Óscar Rubio, amb qui les negociacions de renovació van força bé. També s’hi podria afegir finalment Adri Cuevas. S’havia donat com un fet la seva baixa, però fonts properes al club apunten la possibilitat d’una renovació si el jugador accepta les noves condicions econòmiques, a la baixa.

Els que poden venir

Tot plegat, a l’espera que fructifiquin de manera oficial els primers fitxatges del Sabadell 21/22. De moment, els que estan més a prop -pràcticament a un pas de la signatura- són Emilio Bernad i Joseba Muguruza. El jove porter sub-23 arribaria procedent del València Mestalla, on ha participat en 27 partits a les últimes tres temporades a Segona Divisió B. Ha estat internacional a les categories inferiors i es tenen unes excel·lents referències. D’altra banda, Muguruza té més recorregut a la categoria de bronze: va arribar al Castelló procedent del filial de la Real Societat la temporada 18/19 jugant 60 partits a Segona B i 17 la passada lliga al futbol professional, on va perdre protagonisme. Teòricament un lateral, però reconvertit a carriler, una posició cabdal en l’esquema tàctic d’Antonio Hidalgo.

Han sonat altres noms en l’entorn arlequinat com el migcampista Raúl Palma (Sant Fernando), amb moltes ofertes de la categoria, o el central César Morgado, les tres últimes temporades a les files del Badajoz, un dels equips que ha lluitat per l’ascens sense aconseguir-ho. Morgado28 anys i té una gran envergadura (1,85 m). En tot cas, s’haurà d’esperar als pròxims dies per confirmar alguna operació. Dilluns, per cert, el Centre d’Esports presenta la campanya de socis 21/22 que tindrà un gran protagonisme dels aficionats. Ja saben que a partir de la pròxima temporada podran accedir a l’Estadi després de l’anunci del Govern estatal. Això sí, els fidels arlequinats no han pogut gaudir ni un minut de la temporada al futbol professional. L’objectiu serà arribar als 5.000 abonats, un repte majúscul.

La vella guàrdia del Centre d’Esports acaba cicle

Comentaris
To Top