Oci i cultura

Refrescant la nit tropical sabadellenca

Un operari munta l'estructura de la il·luminació, a l'escenari de l'amfiteatre / LLUÍS FRANCO

Geropaaaa! Corria l’any 1996 i Renault llançava el seu cèlebre spot publicitari. 

Tal com succeïa a l’anunci, Sabadell va llançat a hores d’ara damunt un cotxe pels festivals d’estiu. Fa 10 dies celebràvem l’Embassa’t, en el que milers de persones van redescobrir les campes del Parc Catalunya com a escenari musical. I ara, tornem el bell mig de la ciutat, més concretament als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Aquest és l’epicentre d’una cita eliminada l’estiu de 2020, el de la Covid. I recuperada en l’estiu de 2021, el de la desescalada. Per això, les mesures de seguretat seran taxants. De fet, la immensa majoria d’actuacions tenen lloc a l’aire lliure de l’amfiteatre (tret d’alguns pocs bolos que necessitaven d’un espai tancat). Tot i així, en una Sabadell que ja té un 60% dels seus 213.000 ciutadans vacunats almenys amb la primera dosi, la tensió és menor entre els gestors culturals. 

L’acte d’inauguració de demà comptarà amb la presència de la consellera de Justícia del Govern català, la sabadellenca Lourdes Ciuró.

 Ciuró estarà acompanyada pel primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert; i pel president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Josep Maria Manyosa. 

La inauguració consistirà en una representació molt especial de l’obra El gallardo español. I és que només està  adreçada  a professionals considerats essencials durant l’estat d’alarma sanitària (com sanitaris, ensenyament, alimentació i cossos de seguretat, tant de Sabadell com de la resta de Catalunya). La seva elecció s’ha realitzat mitjançant un sorteig entre els més de 200 que van sol·licitar les seves invitacions en la convocatòria efectuada pel Fresc a principis de juny. 

Homenatge als sanitaris

Ara bé, Peyu també oferirà una segona funció, oberta al conjunt de la ciutadania, l’endemà 29 de juny (malgrat que les entrades ja estan exhaurides). 

Pel que fa a les propostes teatrals, es completen dissabte vinent (3 de juliol) amb Accions de resistència. Es tracta del Premi BBVA de Teatre 2020 al Millor Muntatge, la qual fer servir la tècnica distòpica per plantejar una possible societat futura en la que néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. 

A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que es situa entre la realitat i la ficció.

El diumenge vinent arriba Alberto San Juan, flamant premi Goya a la millor interpretació secundària d’enguany, amb Amar. I a mitjans de juliol arriben dues propostes teatrals de Quilòmetre Zero. Jaume Garcia Arija amb el seu Van Gogh (que porta mesos representant al Teatre Gaudí de Barcelona), així com El Muntaplats, de la cia AlGalliner, que van representar -amb diversos dies de sold out– a la sala La Quartera (de Can Capablanca). 

Concerts intimistes

En l’apartat musical, el concert de Beth, el proper dijous (1 de juliol) ja ha exhaurit entrades. Altres propostes musicals són les de la Barcelona Balkan Gypsy Orchestra (amb la que serà dificil no ballar des del seient); Roger Mas (del que queden ja les darreres localitats a la venda), el menorquí Cris Joanico i la terrassenca Gemma Humet. 

Com s’aprecia en aquest llistat d’artistes [pàgina 13], l’edició d’enguany es presenta més intimista que mai. Un estil suau i tendre que es refermarà amb l’actuació de la pianista sabadellenca Lu Rois, qui musicarà els versos recitats per l’exdiputat cupaire David Fernàndez. 

Comentaris
To Top