ESPORTS

Oriol Ferran: “Volem transmetre els valors del rugbi i que arreli a Sabadell”

Oriol Ferran és un enamorat de l'esport de la pilota ovalada / Lluís Franco

Totes les facetes. Jugador, cap de comunicació del club i ara, president. Oriol Ferran, alma mater del Sabadell Rubgy Club, va ser l’única candidatura per substituir Arnau Vidal, el segon president de l’entitat després de la primera etapa de Paco Caballero. Ens explica quines són les línies mestres del seu projecte i confia a rebre el suport institucional.

Per què es produeix aquest canvi? Amb l’Arnau ens coneixem de petits, hem compartit escola i amics i, de fet, jo el vaig enganyar per jugar a rugbi i perquè en fos el president. És una persona molt apta, que ha sabut gestionar el club molt bé, però ara volia una pausa. No va sortir ningú i jo vaig creure que podia fer el pas.

Ho compaginaràs amb la gestió de comunicació? El que més m’agrada de tot és jugar, però he estudiat Periodisme i la gestió de comunicació del club m’ha ajudat moltíssim. Continuaré fent aquesta tasca però amb el suport d’altres persones. Vam començar de zero a les xarxes i el nivell de resposta ha estat molt alt. M’agrada veure una samarreta de l’equip pel carrer i no conèixer aquella persona. Vol dir que tenim seguidors.

Continua sent difícil convèncer per jugar a rugbi? És bastant complicat fins que venen i ho proven. De sobte descobreixen un esport molt noble i amb grans valors. L’ambient és preciós, enganxa moltíssim. El club ha fet un salt qualitatiu important: s’hi han inscrit jugadors de Barcelona, Girona, Montmeló, Granollers… Això és gràcies a la repercussió que té el nostre club. Alguns només venen a entrenar. No volen jugar partits per por a lesionar-se.

El primer gran objectiu com a president quin seria? Esportivament la prioritat és l’Escola de rugbi. És clau. Si tens una bona escola, el futur està assegurat. Volem formar un equip per categoria, de dos anys en dos anys. Només així podem arribar al gran objectiu final: aconseguir que el rugbi arreli a la ciutat i la gent se senti orgullosa de l’equip.

El principal hàndicap ha estat sempre les instal·lacions i els horaris. Fins i tot amb alguna topada forta amb l’Ajuntament. Està resolt? Vam tenir una reunió després de fer una mica de rebombori. Ens van renyar, però pensàvem que era l’única manera de cridar l’atenció. Hem fet una proposta i ara esperem resposta. Aquest any prioritzem l’espai als horaris. Pensem que és vital que l’Escola entreni al mateix lloc que els equips sèniors. Pel tema del material i també de pertinença. Hem demanat l’Olímpia per entrenar, veurem com avança. Sabem que a Sabadell hi ha molts clubs de futbol i ho entenem, però que un equip infantil E tingui prioritat sobre un altre esport potser no és gaire coherent.

En l’àmbit competitiu, us heu marcat alguna meta? Després d’un any sense competir, en tenim moltíssimes ganes. El tancament va arribar quan estàvem més bé. L’objectiu és tornar a lluitar per la fase d’ascens a Divisió d’Honor dels nois i la fase prèvia d’ascens de les noies.

Parles de valors. Posa’n un exemple… A més del famós tercer temps després dels partits, promocionem el projecte Placant barreres. Hem acollit nois i noies que no tenien cap activitat i ara juguen amb nosaltres. Aprenen a treballar, tenir una disciplina, gestionar problemes i tenir respecte cap a companys i àrbitres. És una labor social molt important.

Comentaris
To Top