Ciutat

El ple municipal tornarà a la presencialitat el setembre

Ple municipal de l'Ajuntament, lloc on se'n duen a terme els pressupostos
El ple municipal ha estat telemàtic des del juliol de 2020 / DS

El ple municipal de Sabadell recuperarà la presencialitat el pròxim mes de setembre, després d’haver-se celebrat ininterrompudament de manera telemàtica des del mes de juliol de l’any passat.

L’anunci l’ha fet l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en el ple d’aquest dimarts, després de les queixes de les últimes setmanes per part de l’oposició. Farrés ha afirmat que “el setembre el sistema de ventilació estarà a punt” i que, gràcies a aquesta millora tècnica, el ple podrà tornar a ser presencial.

Fins ara, l’executiu de Marta Farrés ha expressat que són partidaris de tornar a la presencialitat, però ha al·legat que hi ha informes de riscos laborals que ho desaconsellen. El principal problema que sosté el Govern és que, actualment, la sala de plens no compta amb un mecanisme de ventilació que permeti celebrar les sessions de manera segura.

Les primeres veus que van reclamar recuperar la presencialitat van venir de Ciutadans, “per evitar una pèrdua de qualitat democràtica”. Des d’ERC, el portaveu de la formació, Gabriel Fernàndez, afirma que el Govern no ha volgut desvirtualitzar el ple “per comoditat” davant “de l’empobriment de l’acció de control del debat i de la participació”. La Crida afirma que al Govern li resulta “molt còmode no haver-se de trobar cara a cara amb els col·lectius que es troben per fer sentir la seva veu davant l’Ajuntament”. Des de Junts per Sabadell, Lluís Matas va plantejar que es condicionés un altre espai o que en el ple hi hagi una màquina que purifiqui l’aire.

Durant el ple d’aquest dimarts el Govern ha mantingut la seva postura davant les crítiques de les últimes setmanes afirmant que “es garanteixen els drets democràtics de sobres”.

Comentaris
To Top