Publicitat
Diners

L’activitat es redueix un 65% a les oficines del BS per la pandèmia i la digitalització

Oficina del Banc Sabadell a la Plaça Sant Roc (LL. FRANCO)

La digitalització és imparable en el món de la banca, i cal adaptar-s’hi. Així ho creu el conseller delegat del Banc Sabadell (BS), César González-Bueno, que va participar dimarts en la trobada del sector organitzada per l’escola de negocis IESE i EY.

González-Bueno va parlar sobre La transformació de la banca en el món post-Covid, constatant que les transaccions a les oficines físiques del BS “s’han reduït un 65% de mitjana” en el primer trimestre del 2021 en comparació amb el mateix període del 2020. “Han caigut en picat”, fins i tot la retirada o reintegrament d’efectiu o l’actualització de llibretes.

El CEO del Sabadell destaca l’èxit, durant la pandèmia, dels productes fonamentalment digitals, de compra senzilla i impulsiva, com el crèdit al consum.

Inclús en la banca d’empreses, que requereix un contacte més personal, el servei a distància continuarà agafant un major protagonisme.

González-Bueno reconeix que la digitalització en la banca ha crescut per la necessitat de retallar costos, però també pels canvis de comportament i d’hàbits dels clients, per la pandèmia.

Parlant d’un tema clau per a la banca com és la rendibilitat, el dirigent del Sabadell considera que vivim una ‘tempesta perfecta’, amb uns baixíssims tipus d’interès, que fan que els dipòsits costin diners als bancs, i uns costos regulatoris desmesurats de difícil compliment.

Això fa que els clients paguin més comissions i que, per contra, gaudeixen d’un finançament molt més barat.

En aquest sentit, González-Bueno pensa que passar d’una rendibilitat (ROTE) de l’1,50% del primer trimestre del 2021 al 6% previst de finals del 2023 en el marc del nou pla estratègic no serà fàcil, però sí és assumible i aplicant una gran disciplina.

Adequar l’oferta, captar demanda i que aquesta assoleixi una massa crítica són els passos necessaris perquè la transformació profunda, en solitari, que ha emprès el banc tingui èxit.

Per al país i per a la banca, l’arribada dels Fons Europeus Next Generation han de suposar un abans i un després. Els bancs, subratlla González-Bueno, ofereixen la seva experiència, servei i capil·laritat per ajudar a la millor distribució territorial i sectorial d’aquests recursos.

Publicitat
Comentaris
To Top