ESPORTS

L’hoquei gespa tindrà un representant sabadellenc als Jocs de Tòquio

L'atacant sabadellenc és jugador de l'Atlètic Terrassa / CEDIDA

El sabadellenc Albert Beltran farà realitat el somni de ser olímpic als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio. El jugador d’hoquei gespa de l’Atlètic Terrassa ha estat un dels dinou escollits per al seleccionador Fred Soyez per representar el combinat nacional a la cita olímpica de finals de mes al Japó: “És un somni fet realitat. Feia molts anys que lluitava per aconseguir aquesta fita personal i gràcies a la perseverança i al treball diari seré a Tòquio”, explica l’atacant sabadellenc. Una convocatòria que li permet treure’s l’espina de Rio 2016, on es va quedar a les portes de participar-hi.

Nascut l’any 1993, Beltran va aterrar al club terrassenc amb vuit anys després de passar llargues estones al casal d’estiu, juntament amb les seves germanes, una d’elles, també amb passat a la selecció espanyola, per decantar-se per l’stick després d’iniciar-se al futbol sala: “Vaig començar fent futbol a l’escola, però va arribar un moment que els meus pares no podien tenir un fill a Sabadell i els altres a Terrassa, i van decidir que ens apuntaven tots a hoquei”, recorda amb un somriure.

Fins als 12 va viure a Sabadell, moment en el qual es va traslladar a Matadepera, on resideix en l’actualitat. Paral·lelament, Beltran anava cremant etapes a l’Atlètic fins a arribar al primer equip l’any 2011 després de passar per totes les categories base. Amb una única ‘concessió’ de dues temporades a Holanda per motius acadèmics, on va defensar els colors del Rotterdam HC, Beltran fa vuit temporades que milita al primer equip groc. Sense anar massa lluny, aquesta darrera temporada l’atacant sabadellenc ha marcast vuit gols, si bé és cert els seus punts forts en són d’altres: “sóc un jugador ràpid, amb tècnica, que destaco més per la meva faceta creativa que no pas golejadora”, destaca.

“L’aturada em va anar bé”
L’any 2014 s’estrenaria amb el combinat nacional, on avui en dia ja compta amb més d’una seixantena de convocatòries: “Mai he tingut la meva plaça assegurada. Sempre he estat un jugador comodí, que he anat entrant i sortint. I això crec que m’ha jugat a favor per tenir aquesta pressió diària”, analitza. Després de prendre part al Mundial del 2018 a l’índia, Beltrán reconeix va entrar en una davallada en el seu joc i això comprometia la seva participació als Jocs del 2020. L’esclat de la pandèmia va jugar-li al seu favor per fer carregar piles i aconseguir l’objectiu: “L’aturada em va anar bé, la veritat, i em va servir per preguntar-me a on estava i què necessitava per arribar a Tòquio. L’any de la Covid-19 no estava jugant massa bé”, se sincera.

Repetir l’èxit de Pequín 2008?
Albert Beltran, que ahir va acabar una curta, però intensa concentració a València, on va disputar diversos compromissos de preparació, el darrer ahir mateix amb victòria davant l’Argentina, viatjarà cap a la capital japonesa el pròxim dissabte 17 per iniciar l’adaptació a terres asiàtiques abans de l’estrena el pròxim 24 de juliol davant, precisament, ‘Los Leones’ argentins. Enquadrats amb l’Argentina, Nova Zelanda, Índia, Japó i Australia, el primer objectiu serà classificar-se entre els quatre per primers per accedir als quarts de final, si bé és cert que el repte no serà gens fàcil: quatre dels cinc rivals estan per sobre al rànquing FIH.

No obstant això, Beltrán és optimista: “El nostre objectiu principal és la medalla d’or. Tenim un molt bon equip per donar la sorpresa, sabent que hem d’anar pas a pas. L’Índia, els Països Baixos i Bèlgica, són alguns dels favorits. Ens podríem creuar amb una altra bona selecció als quarts com és Alemanya”. En el cas d’aconseguir pujar al podi, el combinat nacional podria aconseguir la cinquena medalla en uns Jocs Olímpics, la darrera a Pekín 2008 sota les ordres de Maurits Hendriks, que convertiria a Albert Beltran amb el segon sabadellenc en penjar-se una medalla en hoquei gespa.

Comentaris
To Top