Ciutat

La Fundació 1859 Caixa Sabadell realitza actuacions preventives al bosc de Can Deu per evitar incendis

L’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell ha dut a terme en les últimes setmanes actuacions forestals preventives al bosc de Can Deu per evitar possibles incendis. Durant el mes de juny es va realitzar una estassada d’herbassar a la zona adjacent al carrer del Bosc, a l’espai rere l’escola Can Deu, a la zona adjacent al carrer de Josep Pla, a l’aparcament de la carretera de Sabadell a Matadepera i als accessos a la masia, amb una superfície de dues hectàrees.

Imatge de com ha quedat l’acuació a la zona adjacent del carrer de Josep Pla / CEDIDA

Aquestes actuacions també tenien l’objectiu de facilitar les tasques de neteja d’aquests espais. De fet, a l’aparcament del carrer del Bosc es va estassar tot el terreny donat que s’hi acumula molta brossa pels botellons. A la resta de les zones es va netejar una franja perimetral i el recorregut dels camins que les travessen.

Demanen prudència

Així mateix, des de l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell demanen “prudència” i “màxima col·laboració” a la població per “evitar imprudències” que puguin originar un incendi forestal. Recomanen que en el cas que es llencin coets, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i que no es llencin a prop de zones agrícoles.

Des de l’entitat també fan una crida als usuaris del bosc a “no podar els arbres”, ja que consideren que és una pràctica “no necessària” i “contraproduent”. Fan la petició després que un usuari es dediqués a podar les branques dels pins joves, i en menor mesura d’alzines i roures. “Cal tenir en compte que les branques podades són potencialment un punt d’entrada de malalties i de l’atac de xilòfags”, argumenten.

Actuacions en una alzina vora el camí de Sant Julià

D’altra banda, l’Espai Natura ha dut a terme actuacions en una alzina situada sobre un talús vora el camí de Sant Julià, després que molts usuaris del bosc alertessin l’entitat sobre el mal estat de l’arbre. Després de valorar diverses opcions, l’entitat ha optat per tallar un dels dos peus de l’alzina per tal de mantenir-la viva i que les seves arrels contribueixin a l’estabilització del talús. Van descartar, per exemple, posar-hi rocs i ampliar el mur de contenció per les dificultats tècniques i el cost “excessiu” d’aquestes mesures.

L’Espai Natura ha optat per tallar un dels dos peus de l’alzina vora el camí de Sant Julià / CEDIDA

Per acabar, la Fundació ha dividit l’aparcament adjacent a la carretera de Sabadell en dues parts per tal de deixar un pas practicable per a vehicles d’emergència. L’objectiu, segons l’entitat, és reduir a la meitat l’espai utilitzable habitualment. La reducció de l’espai d’aparcament també reduirà el risc d’incendi forestal i facilitarà les tasques de neteja i la detecció de possibles abocaments il·legals.

Comentaris
To Top